Home Info Državno prvestvo za kadete i seniore u tekvondou

Državno prvestvo za kadete i seniore u tekvondou

by redakcija

Proteklog vikenda, Tekvondo klub „Košava“ iz Smedereva, učestvovao je na Državnom prvenstvu za kadete i seniore, koje je održano u Beogradu, pod pokroviteljstvom Tekvondo asocijacije Srbije.
Na ovom takmičenju, nastupilo je šest takmičara „Košave“ – tri kadeta i tri seniora, a osvojeno je svih 6 medalja, od čega 1 zlatna, 1 srebrna i 4 bronzane medalje.
Zlatnu medalju i titulu šampiona države u borbama osvojio je Marko Ivanović, u kategoriji seniora B klasa -58kg.
Vicešampion države u borbama postao je Vukašin Pantić u kategoriji kadeta +65kg.
Bronzu su osvojili: Marija Krstić kadetkinja borbe B klasa -55kg, Aleksandar Grujić kadet borbe B klasa -41kg, Olja Ivković seniorka borbe B klasa -57kg i Marko Perović senior borbe B klasa -68kg.
Kada uzmemo u obzir Državno prvenstvo za pionire i juniore, na kome je Tekvondo klub „Košava“ osvojio 7 medalja, i Državno prvenstvo za kadete i seniore sa 6 medalja, dolazimo do brojke od 13 medalja kojom bi se svako ponosio.
S obzirom da je „Košava“ mlad Klub, ali i prvi i jedini Tekvondo klub u regionu, trener Marija Minić ne krije zadovoljstvo postignutim rezultatom-13 medalja sa Državnog prvenstva u ovom Olimpijskom sportu.
Medalje su potvrda jakog i kvalitetnog rada u našem Klubu, ali i motivacija za dalje. Svi takmičari su bez iskustva, nekima je ovo bio debitantski nastup, nekima tek drugi turnir, ali rezultat nije izostao. Ovo je tek početak, pred nama su godine, i nadamo se još veći uspesima, kaže Marija.

Na slici: deo ekipe Tekvondo kluba „Košava“ sa Olimpijskom šampionkom Milicom Mandić.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!