Home Recepti Francuski slatki tost

Francuski slatki tost

redakcija

Sastojci:

4 kriške belog tost hleba
1 jaje
80 ml mleka
30 ml slatke pavlake
1 kašika vanilinog šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
prstohvat cimeta
60 g putera
2 kašike svežeg voća po želji
2 kašike meda
2 kašike oraha

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte jaje, mleko, slatku pavlaku, vanilin šećer, ekstrakt vanile i cimet. Puter podelite na 4 dela. Tiganj zagrejte na srednju temperaturu pa dodajte jedan komad putera da se istopi. Komad tosta dobro umočite u smesu pa stavite na zagrejan puter i pržite po 3 minuta sa obe strane. Tako ponoviti sa preostala tri tosta, svaki put stavljajući sledeći komad putera. Servirajte 2 gotova tosta na tanjir, pospite kašikom voća, kašikom oraha i kašikom meda. Dovoljno za dve osobe.

0 komentara
0

Related Articles