Home InfoFoto priča FOTO: Petrijevski kolektor – večita rupa (i muka)

FOTO: Petrijevski kolektor – večita rupa (i muka)

by redakcija1

Svi znamo kako izgleda centar, odnosno najniži deo grada kada su pljuskovi i obilne kiše –  Smederevo ima problem sa atmosferskom kanalizacijom. Otuda svi oni „atraktivni“ prizori šahti koje izbijaju ispod mlaza vode.

Petrijevski kolektor, odnosno cevi u koje je preusmeren nekadašnji Petrijevski potok, glavni je atmosferski kolektor koji je pre nešto manje od decenije prvi put očišćen od mulja i nanosa posle 20 godina.

Da bi bio u funkciji, neophodno je održavanje što se poslednjih godina i radi. Ali, da li zbog toga što je potrebno redovno čišćenje, samim tim i pristup kolektoru ili iz nekog drugog razloga, tek, ovaj deo puta je uvek otvoren, a na asfaltu – rupa.

Manja ili veća, zavisi, ali svakako rupa koja osim što vrlo ružno izgleda (pogotovo ukoliko posetioci sa strane prilaze tvrđavi otuda pa ih ona prvo “dočeka”), takođe pravi veliki problem kako vozačima tako i pešacima, i veom aje nebezbedan!

Razumljivo je da prilaz kolektoru najverovatnije nikada neće ni moći da bude potpuno zatvoren zbog redovnog održavanja,  ali svako će se složiti da ovo nije neki „preveliki izazov“, verovatno nije ni nešto što zahteva ko zna kakve radove, rešnje sigurno postoji i nešto mora da se preduzme. Ovakvo je stanje i smešno i sramotno.

Nije normalno da je ovo, malo po malo, postalo uobičajena slika do te mere da više niko ne može ni da se seti kako je izgledao ovaj prostor osim ovako.

SDCafe na svakih par godina podseća nadležne da nešto urade po ovom pitanju.
Da li je stvarno realno da ovo bude ovako i da nikome ne smeta?!
Prosudite sami.

FOTO: Ogromna rupa koja se mesecima ne popravlja

 

Slične vesti

1 comment

Slav 28.05.2024 - 13:09

…. dok neko, ne daj boze, ne upadne… kao sto se i meni zamalo jednom desilo po mraku:-)

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!