Home InfoDruštvo O šasnama za zaposlenje nakon mature – NSZ održala prezentaciju u školama

O šasnama za zaposlenje nakon mature – NSZ održala prezentaciju u školama

by redakcija1

Protekle nedelje, u Ekonomsko-trgovinskoj i Tehničkoj školi, za đake završnih razreda, održane su prezentacije mera i usluga koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje.

Ovom prilikom, na teme koje su maturantima stručnih škola posebno zanimljive, s obzirom na to da oni uskoro mogu da krenu u potragu za poslom ukoliko se ne opredele za studiranje, govorile su Nevena Bančov, načelnica Odeljenja za posredovanje i Aleksandra Bogić, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja, obrazovanje i obuke u smederevskoj Filijali NSZ.

Na predlog NSZ Filijale Smederevo i uz izvrsnu saradnju i organizaciju sa školama, đacima završnih razreda su predstavljene sve usluge i mere koje imaju mogućnosti da koriste po završetku školovanja.

 

Akcenat je bio u predstavljanju onih mera u koje bi mogli odmah da budu uključeni (stručna praksa, obuke za tržište rada). Upućeni su detaljno u način prijave na evidenciju NSZ i mogućnostima korišćenja besplatnih usluga koje ova institucija obavlja – saopštavaju iz smederevske Filijale NSZ.

Kako dodaju, učenici su bili veoma zainteresovani, aktivno su učestvovali u razmeni informacija i iznošenju stavova i ideja o svojim namerama nakon završetka školovanja.

Pošto su prezentacije naišle na odličan prijem, najavljeno je da će i ubuduće biti priređivane u našim školama.

 

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!