Home Info Predstavljanje Ekonomsko-trgovinske škole budućim đacima

Predstavljanje Ekonomsko-trgovinske škole budućim đacima

by redakcija

U petak 13.5.2016. godine u 12h u Centru za kulturu održana je promocija Ekonomsko–trgovinske škole kroz projekat pod nazivom „Poslovni običaji u Rusiji i Nemačkoj“ koji su zajednički realizovali profesori Ekonomske škole i učenici.

Cilj ovog projekta je da se škola predstavi na jedan zanimljiv i drugačiji način. Učenici su pokazali kako teoriju primenjuju u praksi, a lekcije sa časova ne doživljavaju kao suvoparno gradivo, već kao mogućnost da znanje stečeno u školi primene u različitim situacijama u stvarnom životu. Budućnost koju učenici ove škole očekuju najavljuje da će se nove generacije baviti poslovima koji zahtevaju različite veštine, integracije, sposobnost da spoznaju stvari iz konteksta, da rade u multidisciplinarnim  timovima. Učenici su nam pokazali da poenta obrazovanja nije memorisanje činjenica, već je poenta da pronađu informacije, da znaju da ih vrednuju i da ih kasnije efikasno koriste.

Ekonomsko-trgovinska škola pruža i omogućava učenicima novi model znanja i novu vrstu pismenosti baziranu na savremenim trendovima. Učenici su pokazali da uzajamno sarađuju, da vode računa o svojoj kulturi i tradiciji, ali da poznaju kulturu i tradiciju drugih naroda i da su stekli kvalitetno opšte obazovanje. Učenici su uključeni u savremeni nastavni proces i mnogobrojne vannastavne aktivnosti bazirane na uskom i specifičnom obrazovanju za koje su se opredelili.

Praktične veštine učenika mogli smo da vidimo, a i da  degustiramo, jer su u foajeu velike sale Centra za kulturu bili postavljeni stolovi sa radovima učenika različitih obrazovnih profila (kuvar, poslačastičar, konobar, kulinarski i ugostiteljski tehničar): slana predjela i kolači koji su izazivali oduševljenje gostiju, a bio je postavljen i sto za svečani banket.

Promociji su prisustvovali učenici završnih razreda osnovnih škola sa područja opštine Smederevo sa svojim nastavnicima.  

U foajeu su takodje bili postavljeni i štandovi na kojima su učenici završnih razreda osnovnih škola mogli da se informišu o detaljima vezanim za svaki obrazovni profil, razlike među njima, i o specifičnom načinu izvođenja nastave u školi.

Imali su priliku da razgovaraju sa nastavnicima, ali i sa učenicima prvog razreda Ekonomske škole i da od njih čuju utiske o nastavi i školi.  Virtuelna preduzeća  koja učenici organizuju i vode tokom školske godine u dobro opremljnim školskim biroima pružaju mogućnost vođenja vlastitog preduzeća u budućnosti i evidenciju o proizvodnim i poslovnim procesima. Rad u  restoranu Grand daje mogućnost učenicima da se upoznaju sa raznim životnim situacijama i da steknu dobru praksu i veštinu komunikacije sa ljudima.

Zainteresovanim učenicima osmog razreda su na izlazu podeljeni informatori Ekonomko –trgovinske škole sa informacijama o smerovima,  predmetima po smerovima i broju bodova sa prošlogodišnjeg upisa potrebnih za određeni smer.

Za sve ostale informacije učenici mogu da pozovu školu na broj telefona 026/641360, ili da se obrate putem maila na ssekotrgsme1@open.telekom.rs

foto: SDCafe.rs

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!