Home Info Dečja nedelja u Cvijićevoj

Dečja nedelja u Cvijićevoj

by redakcija

Povodom Dečje nedelje koja je održana od 6-10. oktobra, učenici i nastavnici OŠ "Dr Jovan Cvijić" su organizovali niz akcija i manifestacija koje za cilj imaju isticanje dečjih prava i ideja u okviru ovogodišnjeg slogana "Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica".

Cvijićeva škola je preko cele nedelje imala niz događaja. Počelo je onim što učenici najviše vole – sportom. Svih pet dana su organizovana takmičenja i turniri u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici za učenike svih generacija. U utorak je održana centralna proslava Dečje nedelje u organizaciji minstarstva socijalne politike i organizacije "Prijatelji dece Srbije". Ova škola je bila jedna od tri osnovne škole iz Srbije koje su pozvane na ovaj događaj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, gde su učestvovali najbolji srednjoškolci od severa do juga Srbije. Razlog učešća je odličan rad đačkog parlamenta.

U sredu i četvrtak organizovana je zamena uloga nastavnici – učenici, humana akcija prikupljanja nastavnih sredstava za siromašne učenike, izložba likovnih radova, kao i prodaja radova roditeljima. I konačno u petak je organizovan performans koji je obuhvatio nastup više od 80 učenika, kroz pesmu, recitovanje, glumu, ples, druženje a posvećen je podršci učenicima prvog razreda na početku školovanja. Tu je bila i ekološka patrola naše škole kao i radionica sa roditeljima i podela poruka koje su učenici na časovima građanskog pisali za roditelje.

Osmesi i razdragana lica učenika govore da se svaki uloženi minut u đake vraća višestruko.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!