Home InfoHronika Dobio otkaz zbog „Fejsbuka“

Dobio otkaz zbog „Fejsbuka“

redakcija

Poverenik ASNS i magacioner Fabrike železničkih vozila „Želvoz“ Goran Stanić dobio je otkaz zbog „Fejsbuka“. U rešenju o prestanku radnog odnosa, navodi se, da je Stanić učinio povredu radne obaveze jer je, „na društvenoj mreži ‘Fejsbuk’, na svom profilu, objavio odluku o prihvatanju najpovoljnije ponude proceniteljske kuće čije saopštavanje je protivno poslovanju fabrike i šteti njenim interesima i ugledu“. Navodi se takođe da je na profilu objavio i skeniranu krivičnu prijavu protiv direktora Milorada Stojkovića u kojoj su iznete neistine o navodnim zloupotrebama direktora tokom procedure izbora procenitelja.

Sindikalac tvrdi da je otkaz nezakonit.

– Ne mislim da sam prekršio zakon objavljivanjem odluke. To nije poslovna tajna, to je javna odluka. Mislim da je ovo nečiji hir zbog mog sindikalnog delovanja. Čak u rešenju nisu ni naveli da sam predsednik ASNS, već samo magacioner – kaže Goran Stanić.

Otkaz mu je dat u vreme dok je bio na bolovanju, navodi Stanić. Rešenje je potpisao direktor Zaštitne radionice, a ne generalni direktor. Stanić je, inače, u avgustu dobio opomenu pred otkaz zbog povrede radne obaveze.

– Opomenu pred otkaz sam dobio jer sam, u vreme dok sam bio na plaćenom odsustvu, došao u fabriku i na oglasnoj tabli okačio saopštenje Sindikata – rekao je Stanić.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!