Home Recepti Đanduja torta

Đanduja torta

by redakcija

 

Sastojci:
250g  lešnika
200g putera
200g tamne čokolade sa visokim procentom kakaoa
6 jaja
200g šećera
3 kašike mirišljavog likera po želji (ja sam koristila amareto)
150g čokoladno-lešnikastog namaza kao što je Nutella ili Finetti
 
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lešnike stavite u veliki pleh pa ih pecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Izvadite iz rerne i delimično ohladite. Ako su lešnici sa ljuskom, oljuštite ih trljanjem među dlanovima. Smanjite temperaturu rernu na 180 stepeni pa pripremite okrugli kalup za pečenje prečnika 23cm tako što ćete ga premazati puterom i obložiti papirom za pečenje (i dno i ivicu). Odvojite 200g oljuštenih lešnika pa ih sameljite u električnoj seckalici a ostalih 50g ostavite za kasnije. Čokoladu sa puterom otopite na pari pa kada
je čokolada skoro otopljena sklonite sa vatre i mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi. Umešajte mlevene lešnike pa pustite da odmori 5 minuta. Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane glatka i gusta pa ih pomešajte sa mešavinom čokolade, lešnika i putera. Dodajte liker pa još jednom promešajte da se sjedini. U drugoj posudi čvrsto umutite belanca pa kada su umućena postepeno ih pomešajte sa čokoladnom mešavinom. Ulijte smesu u kalup pa pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta. Izvadite pečen kolač iz rerne
pa ostavite da se ohladi oko 30 miuta. Premažite gornji deo kolača nutellom ili finetti namazom od lešnika pa pospite preostalim lešnicima.
Prijatno!
 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!