Home Info Novi sneg – stare muke

Novi sneg – stare muke

redakcija

Svi putevi u gradu i lokalni putevi su prohodni, a sve ekipe javnih komunalnih preduzeća su neprekidno na terenu, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Smedereva.

Uprkos ovim tvrdnjama nadležnih, slike smederevskih puteva, ali i građani,  tvrde drugačije. Na prigradskim  i regionalnim putevima ima i po nekoliko centimetara snega. Prvi jutranji autobusi iz smederevskih sela su kasnili, a bilo je i desetak odloženih polazaka.  Prigradski putevi, koji su, inače, van nadležnosti gradskog komunalnog preduzeća, jedva da su prohodni, a građani su do posla u gradu putovali po dva sata i više.

Gradski Trg jutros je bio zavejan, pod nanosima snega, a stanje na gradskim ulicama je tek nešto bolje.

To je ponovo potvrđuje već tardicionalnu vest o iznenađenosti putara snegom zimi.

Gradski Štab za vanredne sitaucije saopštava da je naložio direktorima javnih komunalnih preduzeća da angažuju sve administrativne radnike na čišćenju snega.

Štab nije zaboravio ni da upozori  građane da su u obavezi, po Odluci o komunalnom uređenju grada Smedereva, da čiste trotoare i ulaze ispred svojih zgrada, kako bi izbegli kazne.

Takođe, JKP Čistoća poziva građane da se angažuju oko čišćenja snega. Dnevnica je 1.000 dinara, a prijave na telefon 064.84.76.592.

 S obzirom na to da je najavljen pad temperature, iz Javnog preduzeća za stambene usluge obećavaju da imaju dovoljne količine mazuta, i da će u slučaju ledenih dana, toplana grejati bez prekida.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!