Home Recepti Čarobni sladoled od bele čokolade

Čarobni sladoled od bele čokolade

redakcija

Sastojci:

200g bele čokolade za kuvanje
200ml umućene slatke pavlake
3 žumanca
2 vanilin šećera
15ml ekstrakta vanile
po želji: čokoladne mrvice, suvo grožđe, keks, komadići čokolade, voće…

Priprema:

Čokoladu otopite na pari bez dodavanja maslaca, šećera ili melka (svega onog što biste stavili da spremate glazuru). 
Topite je na nižoj temperaturi jer vam je to najsigurniji način da na kraju imate glatku i fino otopljenu čokoladu.
Žumanca penasto umutite sa jednim vanilin šećerom. 
U otopljenu i kratko prohlađenu čokoladu ulijte žumanca i dobro sjedinite varjačom.
Ulijte ekstrakt pa mešajte dok ne dobijete ujednačenu teksturu.
Slatku pavlaku umutite sa jednim vanilin šećerom, zatim kašiku po kašiku umešajte u mešavinu čokolade i žumanaca.
Kada ste ujednačili masu dodajte po želji neki od dodataka. 
Meni se lično čokoladne mrvice čine kao najbolje rešenje. 
Stavila sam i žele bombone ali one gube svoju teksturu kada se zalede i postanu malo žilave, tako da ih toplo ne preporučujem.
Sipajte u posudu, dobro poklopite i ostavite da se zaledi. 
Od vašeg zamrzivača zavisi vreme za koje će sladoled biti spreman za jelo.
Ne morate ga mutiti ponovo.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!