Home Info Bioskop na otvorenom – Patosinema 3

Bioskop na otvorenom – Patosinema 3

by redakcija

Treću godinu zaredom, Smederevci će imati prilike da uživaju u letnjem bioskopu na otvorenom PATOSINEMA! koji organizuje pozorište PATOS.

Po običaju, osveženje u letnjim večerima, smederevska publika će moći da potraži na već dobro poznatom mestu, u Dunavskom parku, gde će ih PATOSINEMA! dočekati uz piknik ćebad i dobre filmske projekcije. Od 23. jula do 23. avgusta PATOSINEMA!, koja se ove godine održava pod sloganom uPARKiraj se!, prikazaće 22 filmska ostvarenja, koja dolaze iz Francuske, Nemačke, Japana i Srbije.

Čast da letnju filmsku reviju u Dunavskom parku otvori, imaće Francuski filmski karavan (od četvrtka 23.7. do nedelje 26.7) Francuskog instituta. Karavan publiku PATOSINEME! po običaju nagradi kvalitetnim filmovima, pa nam tako opet dolazi u goste sa odličnim ostvarenjima, ovog puta sa ciklusom pod nazivom „Lica afričkog filma“. Smederevska publika će tako pod vedrim nebom imati sjajnu priliku da se upozna sa savremenim afričkim filmom i pogleda 4 filma koja ovaj ciklus nudi.
Nakon Francuskog filmskog karavana očekuju nas narednih nedelja i Goethe-ov putujući bioskop, pa zatim selekcija sa tek završenog Japanizma 2015, a na kraju i program bioskopa Cinema Fresh, još jednog putujućeg bioskopa, ovog puta takođe u organizaciji pozorišta PATOS.

Filmovi čekaju publiku da uPARKira svoje stolice, ležaljke, ćebad i da i ovog leta uživa u prelepom filmskom ambijentu Dunavskog parka i bioskopu PATOSINEMA!.

Najavu svih dešavanja pogledajte OVDE!

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!