Home Info Najveća kajakaška regata prolazi kroz Smederevo

Najveća kajakaška regata prolazi kroz Smederevo

redakcija

TURISTIČKA dunavska regata, 60. po redu, sutra će uploviti u Srbiju. Stanice gde će se prvo odmarati biće Apatin i Bogojevo. Regataši, koji su 20. juna krenuli iz nemačkog grada Ingolštat, početkom avgusta iz naše zemlje zaputiće se ka Crnom moru.

Učesnicima turističke regate priključiće se domaće ekipe kajakaša, pa će zajedno nastaviti prema Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Starom Slankamenu, Beogradu, Smederevu, Golupcu, Donjem Milanovcu, Tekiji i Kladovu. Regata će trajati dva i po meseca i imaće više od 2.840 pređenih kilometara.

Inače, ovo je najveća i najduža rečna regata na svetu, koja okuplja učesnike ne samo iz podunavskih zemalja, već i sa vanevropskog područja. Oni dnevno prelaze oko 43 kilometra, a osnovno pravilo je da se etape prevaljuju u kajacima i kanuima, uz pomoć veslanja posade.

– Pri prolasku kroz Braničevski okrug, učesnici regate 1. i 2. avgusta biće dočekani u Velikom Gradištu i golubačkom selu Dobra, gde godinama podižu svoj kamp – kažu u organizacionom odboru TID u Velikom Gradištu. – Regata prolazi kroz deset, a zaustavlja se i boravi u sedam država. Na svom putu obilazi četiri glavna grada Evrope – Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd. Na putu kroz Srbiju, učesnici regate boraviće u njoj 16 dana, zaustaviće se u 14 mesta i posetiti 13 gradova i opština. Turističku dunavsku regatu u Srbiji organizuje Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, u saradnji sa turističkim organizacijama gradova duž Dunava.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!