Home InfoSport Zlato za Nikolića i Kostića

Zlato za Nikolića i Kostića

by Redakcija

Dva strelca Streljačke družine „Smederevo“ osvojila su tri zlatne medalje na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu, koje je juče održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Zlatni dan otvorio je Aleksa Nikolić, koji je u disciplini vazdušni pištolj, sa fenomenalnih 189 krugova bio najbolji pionir. Srebrnu medalju osvojio je Luka Kvasnevski, iz Streljačkog kluba „Zemun Centar“, sa 187 krugova, a bronzanu Veljko Mitrović, iz SK „Aleksa Dejović“ iz Užica, sa 185 krugova. U kategoriji kadeta Nikolić je daleko iza sebe ostavio konkurente,  sa 561 krugom, što je njegov novi lični rekord, samo 5 krugova manji od državnog rekorda za kadete. Drugi, Mateja Tripković iz Užica, imao je 548 krugova, a treći Vuk Nikolić, iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, 544 kruga. Nikolić je vodio i početkom finala u kategoriji mlađih juniora međutim, pred kraj, kada je došlo do eliminacije za četvrto mesto, nije uspeo da ostane u borbi za medalje. Nedostajala su mu dva deseta dela kruga. Ono što nije uspelo Nikoliću, jeste njegovom klupskom drugu, Petru Kostiću. Petar Kostić se tokom celog finala smenjivao na prva dva mesta, prvo sa Nikolićem, a zatim sa Filipom Kostićem, iz Sportskog streljačkog udruženja „Sava Mesarci“ iz Vladimiraca. Na kraju je trijumfovao sa 3,4 kruga prednosti ispred prezimenjaka i osvojio titulu pobednika Kupa Srbije!

U disciplini standardna vazdušna puška, Lazar Subotić se u finale plasirao kao sedmi sa 596,8 krugova, a završio je plasmanom na šesto mesto. Pobedio je Aleksa Rakonjac iz SD „Pančevo 1813“, koji se pre samo par dana vratio sa Evropskog prvenstva u norveškom Hamaru, kao peti junior starog kontinenta. Srebrnu medalju osvojio je sjajni Veljko Janković iz SD „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, a bronzanu Mladen Đorić iz SK „Novi Beograd-Ušće“. Anđela Radojičić se u finale plasirala kao šesta sa 412,7 krugova. U veoma jakoj konkurenciji u kojoj su bile dve reprezentativke Srbije, nije uspela da ode dalje od osmog mesta. Zlatnu medalju osvojila je Elena Stevanović iz SK „Kolubara“ iz Lazarevca, srebrnu Ljiljana Cvetković iz SK „Niš 1881“, a bronzanu Aleksandra Havran iz SD „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. Natalija Jovanović je bila osma u kategoriji kadetkinja sa 402,4 kruga, a Lazar Popović deseti sa 586,3 kruga.

Sledećeg vikenda smederevske strelce očekuje državno prvenstvo u istoj B kategoriji, a najmlađe sedmo, poslednje kolo Smedervske školske lige serijskom vazdušnom puškom.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!