Home InfoSport Srbija prvak sveta u ribolovu na plovak. U reprezentaciji Srbiji dvojica pecaroša iz Smederevskog kluba „Jezava“

Srbija prvak sveta u ribolovu na plovak. U reprezentaciji Srbiji dvojica pecaroša iz Smederevskog kluba „Jezava“

by Redakcija

U Hrvatskoj, u mestu Bilje održano je 68. svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu udicom na plovak. Učestvovalo je 33 reprezentacije. Po prvi put u istoriji ribolova, u seniorskoj konkurenciji, prvak sveta postala je reprezentacija Srbije.

Medju šestoricom reprezentativaca našla su se i dvojica takmičara Sportsko-ribolovnog kluba „Jezava“ Smederevo, Nikola Marković i Goran Radović, i ostvarili odlične rezultate.

Nikola Marković, prvak Srbije, zauzeo je peto mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Nikola je prvog takmičarskog dana pobedio u A sektoru, dok je u nedelju bio treći u D sektoru.
Goran Radović Gica, prvak sveta iz 2014. i 2021.godine, je zauzeo 10.mesto pojedinačno sa trećim i drugim sektorskim plasmanom.

Uz njih dvojicu, Srbiju su predstavljali i Nemanja Damnjanović (13.mesto pojedinačno), Dejan Rajić (16) i Ivan Pavlov (40), dok je rezerva bio Vladan Mrkušić.

Srbija je ubedljivo osvojila svoju prvu svetsku titulu sa 31.5 sektorska plasmana ispred Italije (42sp) i Češke (47s).
U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Mihael Pongrac iz Hrvatske.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!