Home InfoDruštvo Vlasti u Smederevu ne žele da razgovaraju sa predstavnicima Udruženja novinara Srbije

Vlasti u Smederevu ne žele da razgovaraju sa predstavnicima Udruženja novinara Srbije

by Redakcija

Delegacija Udruženja novinara Srbije (UNS), na čelu sa predsednikom Živojinom Rakočevićem, juče je posetila gradsku kuću u Smederevu, tražeći sastanak sa funcionerima grada, kako bi razgovarali o konkursu za projektno sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja, koji je upravo zaključen. Iako UNS više od mesec dana pokušava da zakaže sastanak, niko od čelnih ljudi ni danas nije bio spreman za razgovor.

Pored predsednika UNS-a, u delegaciji koja je posetila gradsku kuću u Smederevu bila je i potpredsednica Olivera Milošević i generalni sekretar Nino Brajović, sa predstavnicima lokalnih medija.

Iz kabineta gradonačelnika Smedereva Jovana Beča rečeno je da on nije tu, a da zamenica gradonačelnika Marija Marković Stavrić i predsednica gradske skupštine Vesna Kiš Kostić ne mogu na razgovor da prime nekoga „danas za danas“, već se mora zakazati sastanak, iako to predstavnici UNS-a pokušavaju više od mesec.

Na stepenicama Gradske opštine, dokle je delegacija Udruženja uspeli da stignu, predsednik Živojin Rakočević rekao je da ne zna zašto se gradska vlast Smedereva plaši da razgovara o problemima medija.

„UNS brižljivo prati lokalnu medijsku scenu i smatramo da se javlja niz nepravilnosti koje su potpuno marginalizovale medije na lokalnom nivou. Iz analize koju smo sačinili shvatili smo da je Smederevo primer lošeg odnosa prema medijima. Danas u Gradskoj opštini Smederevo nismo uspeli da razgovaramo ni sa kim. Gradonačelnik grada je odgovorio da je bolestan, a ostali ne žele da razgovaraju. Naše osnovno pitanje je kako je moguće da ne možemo da razgovaramo. Kako razgovarate sa građanima kada ne razgovarate sa lokalnim medijima i medijima na nacionalnom nivou“, upitao je Rakočević u gradskoj kući u Smederevu.

Predstavnicima UNS-a se do kraja radnog vremena niko nije javio od lokalnih funcionera, iako je iz kabineta gradonačelnika, prilikom današnje posete, rečeno da će im se javiti.

Inače, iz gradske kase za projektno sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja ove godine izdvojeno je 28 miliona dinara. U poslednjih pet godina grad Smederevo je za ove namene opredelio oko 113 miliona dinara, od čega je 60 odsto pripalo medijima čije je središte van teritorije grada Smedereva.

 

Slične vesti

2 comments

Smederevac 29.03.2022 - 11:33

Gradjani Smedereva moraju da dobiju objasnjenje zasto su toliki novci otisli medijima koji nisu iz naseg grada ????? Ko je to dozvolio i sta se iza toga sve krije ??? p.s. Ali je zato grad i dalje uzasno prljav ,ulice prepune kratera ,oronule fasade ….

Reply
Virakoča 29.03.2022 - 12:21

Novci su otišli „medijima“ koji nisu iz „našeg“ „grada“ jer u „našem gradu“ mediji i ne postoje. A i ti „mediji“ koji su dobili novce nisu mediji, nego SNS perionice budžetskog novca. A „građani“ će znati kako se troši novac iz budžeta kad budu bili građani.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!