Home InfoDruštvo Vrtić odustao od pretnje o ispisivanju dece zbog dugovanja roditelja

Vrtić odustao od pretnje o ispisivanju dece zbog dugovanja roditelja

by Redakcija

Uprkos najavama da će zbog dugovanja roditelja od 1. februara početi  ispisivanje dece  iz smederevskih vrtića, o čemu je SDCafe.rs pisao, odgovorni iz Predškolske ustanove „ Naša radost“ to nisu učini.

U odgovorima na pitanja  koje je uredništvo našeg portala uputilo PU „Naša radost“ navedeno je da ugovori nisu raskidani, ali da su roditeljima uručivane pisane opomene pred jednostrani raskid ugovora i utuženje, uz ostavljanje roka od 15 dana da dugovanja izmire.

Opomene su poslate roditeljima koji za usluge boravka svoje dece u vrtićima duguju više od 30 hiljada dinara, kao i onima koji duguju između 20.000 i 30.000 dinara.

Opomene koje su  mnogi roditelji shvatili kao pretnju da će decu ispisati 1. februara, ako ne plate, dale su rezultat.
U PU „ Naša radost“ navode da su roditelji „obaveštenja koja su dobili shvatili kao dobru nameru“,  pa su za manje od dve nedelje uplatili na račun vrtića 12,2 miliona dinara.

Ipak, uprkos svemu ovome, nisu izostale tužbe koje je pokrenula PU pred nadležnim sudom. Kako tvrde u ovoj ustanovi, pokrenuto je 50 tužbi koje su u različitim  fazama postupka. Iznosi za koje su roditelji tuženi kreću se od 11 hiljada pa do 152.000 dinara, navodi se u odgovoru na pitanja koje je PU „Naša radost“ dostavila SDCafe-u.

Ukupan dug roditelja zaključno sa januarom 2023. iznosi nešto malo više od 9 miliona dinara. Ono što je primetno, na osnovu tabele o iznosima dugovanja, jeste činjenica da 85 odsto roditelja tačno 1.255  duguje iznos manji od 10.000 dinar, što praktično znači da nisu platili po jedan mesec boravka dece. Tek tri odsto odnosno četrdeset roditelja ima dug veći od 20.000 dinara.

Nadležni su takođe naveli da je roditeljima omogućeno i plaćanje dugovanja na rate.

 

Vrtić „preti“ roditeljima ispisivanjem dece iz vrtića i sudskim procesima zbog neizmirivanje obaveza

Odgovor Predškolske ustanove „Naša radost“ povodom članka na SDCafe-u

Slične vesti

1 comment

Durdjija 02.03.2023 - 20:24

Treba poboljsati uslove u Vrticima mozda pojedini roditelji duguju zbog nezadovoljstva i uslova koji vladaju u Smederevskim vrticima. Treba deci pruziti svu ljubav i sigurnost dok tamo borave kao da su u svojim domovima. Posto je zatvoren prostor treba da imaju fotokataliticke preciscivace vazduha koji neutralisu sve mikrobe i viruse u vazduhu.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!