Home InfoDruštvo Vrtić „preti“ roditeljima ispisivanjem dece iz vrtića i sudskim procesima zbog neizmirivanje obaveza

Vrtić „preti“ roditeljima ispisivanjem dece iz vrtića i sudskim procesima zbog neizmirivanje obaveza

by Redakcija

Sredinom januara tačnije 18. januara Predškolska ustanova „Naša radost“ izdala je obaveštenje, koje je potpisano od strane direktorke ove ustanove, u kojoj se jasno, a reklo bi se i glasno, kaže da ukoliko roditelji i zakonski zastupnici ne izmire svoja dugovanja deca će biti ispisivana iz vrtića, ugovor će biti raskinuti a potraživanja će vrtić tražiti na sudu.

Saopštenje je poslato po viber grupama svim roditeljima i okačeno na ulazima ili tablama za obaveštenja u svim objektima.  Našoj redakciji se javio veliki broj roditelja vidno uznemirenih, sa ozbiljnim zamerkama na ovakvu vrstu komunikacije i ovakav način ophođenja prema roditeljima.

Oko plaćanja nema ničeg spornog, računi se moraju plaćati, to smatraju svi, ali definitivnno postoji činjenica koju su rukovodioci vrtića prosto zaboravili, a to je da vrtić roditeljima nije dostavljao račune tri meseca u drugoj polovini godine. Roditelji nisu dobijali račune za jul, avgust i septembar, a onda su dobili račune za sva tri meseca plus poskupljenje od septembra.

„Nisam mogla da platim vrtić nikako, računa nije bilo, kad odete u „centralu“ u računovodstvo gde su nas slale vaspitačice, ali tamo nisu mogle da izdaju račun iz nekog razloga. I tako tri meseca. Mi obaveze nismo izmirivali njihovom a ne našom krivicom. Onda su nam stavili sve to na račun i očekuju da platimo sve odjednom.“ – vidno uzbuđena govori jedna mama za SDCafe.rs.

„Naša deca idu u centralni vrtić i mi svoje obaveze izmirujemo na vreme ali definitivno ne razumem zašto mi dobijamo ovakvu poruku u grupi i zašto je način komunikacije ovakav. Pa i mobilni operateri su ljubazniji kad im dugujete neki novac. Zaposleni u vrtiću zaboravljaju da su na teret budžeta nas građana koji plaćamo porez. Čemu pretnje ispisivanjem dece, sudovima i ostalim  glupostima. Uostalom ko duguje neka pozovu njega lično, njemu lično pošalju poruku, zašto svima podižu tenziju. Imamo dovoljno svojih problema.“ – govore za SDCafe.rs bračni par koji ima dvoje dece u vrtiću.

Da li sve mora da bude ovako pitanje je od milion dolara. Roditelji koji su se nama javili smatraju da je ovo nedopustiv način komunikacije. Neki drugi verovatno smatraju drugačije.

Bilo kakao bilo, moramo napomenuti da je redakcija SDCafe-a uputila pitanja i rukovodiocima vrtića čiji odgovori nisu stigli do trenutka objavljivanja ove vesti.

Slične vesti

6 comments

Meri 31.01.2023 - 10:00

Tacno jet da su kasnili sa racunima za jul, avgust i septembar i jos naglo poskupljenje… Ali opet kao roditelj cije dete isto ide u vrtic smatram da svako od nas zna da se racun placa svakog meseca.Shodno tome i taj novac je mogao da se odvoji za te svrhe.Ja sam licno zvala centralu i svaki put dobila stanje za preth.mesec tako da nosam dopustila da nagomilavam racune. Dodala bih jos da je ofromna sramota za grad da pored visoke cene vrtica dodatno roditelji donose pribor za higijenu svakog meseca.

Reply
Coa 31.01.2023 - 12:20

Jos veca je sramota da 3godine za moju decu nema mesta u tim istim vrticima.

Reply
Milica Djordjevic 31.01.2023 - 12:36

Sce je tacno to sto kazete,meni su dva deteta u vrticu beba kod kuce jedna plata u kuci i zamislite stigne vam racu po detetu oko16 sobzirom da se u avgustu potpisicao aneks i tada je dodinara sve isplaceno i nekazu vam nista sem da nemate dugovanja a u septembru vam dolaze racuni sa drugom pricom svi znamo stanje nase drzave i kakve su plate danas pritom vrtici i pribor za skolu su od septebra besplatni sem kod nas,ovo se samo u Smederevu desava

Reply
Mimi 31.01.2023 - 13:19

Plati pa se klati… Da vam kasne plate znali biste koliko vam je neko dužan, zašto mislite da treba da ih bude sramota. Traže svoje. Mnogi roditelji su prinuđeni da daju otkaze jer dete nije moglo da im upadne u vrtic jer su upala deca čiji roditelji nisu u radnom odnosu, pa se ti isti ljute što im je preskup vrtic i što imaju dugovanja. Znas koliko je mesečno vrtic pa platiš, imas račun i poziv na broj koji se ne menja. Uplatis više, oni ti umanje račun, prosta matematika. A vi koji biste da plaćate čuvanje mesta a ovamo je dete ceo mesec kod babe i dede, eee vi lepo dete ispišite jer imate ko će vam ga čuvati i nećete kukati kako nemate da platite. Čist račun duga ljubav

Reply
Perverzni traktorista 04.02.2023 - 19:15

Džaba ti detinjstvo ako nisi imao nekog komšiju koji te je svaki dan sretao i pitaoMaliima ali ti nekubabau za mene .

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!