Home InfoDruštvo Deka od 93 godine misteriozno izašao iz Doma za stare koji čuva vojska

Deka od 93 godine misteriozno izašao iz Doma za stare koji čuva vojska

redakcija

Jutros iz Domu za stare u Smederevu nestao je mu[karac od 93 godine. Kako je ovaj vitalni dekica uspeo da izvede ovu vratolomiju znajući da ovu ustanovu, zbog velikog broja inficiranih Korona virusom, čuvaju pripadnici Vojske Srbije nikome nije poznato.

Pretpostavlja se da se iskrao tokom noći ili ranog jutra. Neki izvori tvrde da je morao da preskoči ogradu jer su, navodno, kapije zaključane, dok drugi tvrde da se zbog prisustva vojske dvorište i objekat ne zaključavaju, saznaje Politika.

Izvesno je samo da je njega jutros oko 7 časova naišla policijska patrola dok je šetao Kajmakčalanskom ulicom, paralelno sa ulicom Starca Vujadina u kojoj se nalazi državni starački dom. A onda su o tome obavestili dežurnog tužioca.

Reč je o muškarcu rođenom 1927.godine koji je sa teritorije Požarevca. Patrola je slučajno naišla na njega i odmah su nas obavestili. Pozvali smo kovid ambulantu i zajedno sa njima organizovali da deka, koji je inače negativan na koronavirus, bude vraćen u dom, kaže za Politiku Ivka Damjanović, zamenica osnovnog javnog tužioca u Smederevu.

Tužiteljka kaže da se radi o dementnoj osobi te da zato neće biti krivično ni prekršajno gonjen. Upitana za eventualnu odgovornost Doma za stare u ovom slučaju, rekla je da se za sada još ništa ne zna o tome, te da je OJT bilo nadležno za odbeglog korisnika doma.

Politika
foto:Ilustracija

1 komentara
3

Slične vesti

1 komentara

Ne 21.04.2020 - 18:43

Zar ta Vojska noću spava?
Zar ta Vojska nema kontrolu?
Ima li dežurnih preko noći u toj ustanovi?
Znaju samo da uzimaju novac od starih lica, a šta im pružaju.
Bruka i sramota za Državu, za Vojsku, za nadležne u domu za stare.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!