Home InfoIntervju Vesela Milovanović: “Bila je teška godina, ali izborili smo se”

Vesela Milovanović: “Bila je teška godina, ali izborili smo se”

by redakcija1

Zbog mnogih stvari koje su se dogodile, a pre svega zbog toga to je neumorno ispisivala stranice crne hronike, 2023. smo ispratili nadajući se da se neće ponoviti. O tome kakva je godina bila za smederevsku policiju, za SDCafe.rs ovom prilikom govori Vesela Milovanović, pukovnik policije i načelnik Policijske uprave Smederevo.

 

SDCafe.rs: Za nama je teška godina, obeležena strašnim događajima, bar će je građani tako pamtiti. Imali smo pucnjavu u Malom Orašju, događaj u zgradi ulice Slobode, jedno brutalno ubistvo… Kako biste Vi sumirali rad naše policije u 2023. godini? Da li su ta dešavanja i pred kolektiv PU postavila neke nove izazove?

Vesela Milovanović: Za nama je jako teška godina, kako za naše građane, tako i za pripadnike policije, koji su se posvećenim radom izborili sa svim izazovima koji su pred njih postavljeni. I u narednom periodu nastojaćemo da radimo predano i istrajno kako bismo predupredili neželjene događaje i kako bismo uvek pravovremeno reagovali.

Smatram da su policijski službenici Policijske uprave u Smederevu efikasni i požrtvovani u suprotstavljanju svakom obliku kriminala i trudićemo se da bezbednost i sigurnost građana na području ove Policijske uprave budu na što boljem nivou.

 

SDCafe: U nesrećnim dešavanjima u Malom Orašju naša policija je odigrala ključnu ulogu u rasvetljavanju ovog događaja. Možete li nam nešto više reći o tome?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su kao i uvek do sada preduzeli sve mere i radnje iz svojih nadležnosti, rasvetlili i uhapsili osumnjičenog kojeg su u najkraćem roku predali nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

SDCafe.rs: Vašim dolaskom na čelo PU Smederevo možemo primetiti da je dosta akcija sprovedeno na suzbijanju prodaje narkotika u našem gradu. Da li to znači da je došlo do porasta prisustva narkotika u Smederevu ili je policija u Smederevu samo više počela time da se bavi?

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu postigli su značajne rezultate na suzbijanju trgovine narkoticima tokom 2023. godine, presekli više kanala trgovine opojnim drogama, odnosno u 269 zaplena oduzeli više od 34 kilograma raznih vrsta narkotika.

Konstantno i predano se borimo protiv svih oblika kriminala što je, uz pojačani operativni rad, zasigurno doprinelo većem broju zaplena droga na teritoriji grada Smedereva i opština Smederevska Palanka i VelikaPlana.

 

SDCafe.rs: Raste li, generalno posmatrano kriminal u našem gradu, kakvi su pokazatelji? Koja su krivična dela u porastu, a čega ima manje u odnosu na prethodne godine?

Na području Policijske uprave u Smederevu analizom se uočava da je broj izvršenih krivičnih dela u znatnom smanjenju, pogotovu krivičnih dela na koja se utiče preventivnim aktivnostima.

Ukupan broj krivičnih dela je manji za 18%, broj krivičnih dela sa elementima nasilja za 17%, dok je krađa i teških krađa manje za 31%, razbojništava za 51%, teških telesnih povreda za 25% i krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za 21%.

Sva ostala krivična dela su po broju približna ili identična u odnosu na prethodne godine, čime se potvrđuje stabilnost bezbednosne situacije.

 

SDCafe.rs: Šta smatrate najvećim postignućem PU Smederevo u proteklom periodu?

Predani rad, odgovornost i posvećenost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu doprineli su borbi protiv svih vidova kriminala. Smatrajući da uvek može bolje, da uvek može više, najveće postignuće Policijske uprave u Smederevu je u spremnosti,  odlučnosti, hrabrosti i istrajnosti koju policijski službenici svakodnevno iskazuju.

 

SDCafe.rs: Koliko ste lično Vi zadovoljni radom naše policije, kako vam se čini odnos ostalih državnih institucija i koliko je dobra saradnja sa policijom?

Velika mi je čast i zadovoljstvo biti deo kolektiva Policijske uprave u Smederevu. Zajedničkim radom svakodnevno unapređujemo rad i podižemo sve standarde rada Policijske uprave.

Saradnja sa svim državnim organima i institucijama je na najvišem nivou, sa zajedničkim ciljem koji se ogleda u jačanju bezbednosti i lične sigurnosti svakog građanina.

 

SDCafe.rs: Kakav je plan za naredni period, šta će biti prioriteti za 2024. godinu?

Policijska uprava u Smederevu će intenzivirati aktivnosti na sprečavanju svih vidova kriminala. Svi pripadnici ove Policijske uprave ulagaće, kao i do sada, maksimalne napore kako bi lična i imovinska sigurnost građana, javni red i mir, bezbednost škola i saobraćaja bili na još višem nivou.

 

SDCafe.rs: MUP dosta radi na tome da se raznim kampanjama i akcijama što više približi građanima, da li su u Smederevu možda u planu neke novine u tom smislu?

Policijska uprava u Smederevu je protekle godine, u svim školama sprovodila edukacije, radionice, tribine i druženja sa decom, kroz projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Takođe je, kroz druženje i takmičenje, aktivno učestvovala u kulturnim i sportskim manifestacijama, čime je jačala zajedništvo policije i građana.

Iskazano zadovoljstvo građana i javnosti nije ostalo neprimećeno čime se, kroz veliki broj zahvalnica, Policijska uprava u Smederevu obavezuje da će kao i do sada još više i češće sprovoditi kampanje koje imaju za cilj očuvanje bezbednosti i sigurnosti građana.

 

Foto: SDCafe.rs

Slične vesti

3 comments

Godo 30.01.2024 - 14:19

I tako….

Reply
Marko 30.01.2024 - 22:10

269 zaplena nesto vise od 34 kg znaci …. po gramic ipo po zapleni … ccccc sta vi radite 🙁

Reply
Nikola 31.01.2024 - 09:17

ako ćemo pošteno, 126 gr po zapleni, ali skoro su navatali 3kg spida u jednoj akciji.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!