Home InfoHronika Uzrok eksplozije i dalje nepoznat, građani u šoku

Uzrok eksplozije i dalje nepoznat, građani u šoku

by redakcija1

Događaj se odigrao oko 20 sati i 30 minuta u zgradi kod Karađorđevog duda. Najpre se čuo jak prasak, sličan eksploziji i to čak i u udaljenijim prigradskim naseljima.

Na lice mesta odmah su upućene ekipe vatrogasaca i policije koja je satima nakon toga obezbeđivala prostor dok je trajao uviđaj.

Deo centra grada bio je potpuno blokiran za saobraćaj, a zona oko zgrade zabranjena i za pešake.

Srča, staklo i delovi razorenih stanova, prostirali su se sve do nekadašnje Zadužbine s jedne i takozvanog Plavog voza sa druge strane.

Veliki broj građana je uznemiren, u neverici i šoku posmatrao šta se događa, među prizorima koji više priliče nekom filmu, a ne realnosti u Smederevu na kakvu smo navikli.

 

Nizu raznih nagađanja o uzrocima ovog događaja, doprineo je i nedostatak bilo kakvih zvaničnih informacija.  Zvaničnih potvrda o tome šta se zapravo dogodilo i sa kakvim sve posledicama, najverovatnije neće biti do jutra jer je u pitanju događaj koji zahteva mnogo opsežniji rad više različitih službi.

Na društvenim mrežama, ali i u pojedinim medijima odmah je objavljeno da je eksplodirala plinska boca, ali taj podatak i dalje nema zvaničnu potvrdu, kao ni pretpostavka da je reč o eksplozivu i da je jedna osoba izgubila život, na šta pak upućuju scene sa lica mesta.

Takođe, nezvanična je informacija i da su dve osobe (brat i sestra) zadobile povrede različitog stepena.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!