Home InfoŠkolstvo Upišite dete u „Zmajevu“ čak i ako teritorijalno ne pripadate toj školi- prijavljivanje u toku

Upišite dete u „Zmajevu“ čak i ako teritorijalno ne pripadate toj školi- prijavljivanje u toku

by redakcija1

„Zmajeva“ škola postoji čak 155 godina. Kroz nju su prošle i tu stasavale nebrojene generacije Smederevaca i Smederevki, a sa ponosom se često ističe da je među njima bio i Branislav Nušić.

Poštujući tekovine istorije i duge tradicije postojanja, ali želeći da đacima pruže sve savremene uslove za što kvalitetniji rad, O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ danas je jedna moderna, dobro opremljena škola, izuzetno prijatne, karakteristične unutrašnjosti s obzirom na to da reprezentuje vreme u kojem je nastala.

Neko je vreme bila, izmeštanjem „ostavljena po strani“, a poslednjih godina, kolektiv se trudi da joj vrati nekadašnji značaj. Povratkom na staru adresu, stekli su se uslovi da „Zmajevu“ upiše veći broj đaka, uključujući i one koji joj teritorijalno ne pripadaju pa se ovom prilikom posebno obraćaju roditeljima:

U toku je upis u prvi razred za decu koja teritorijalno ne pripadaju našoj školi. Iako ste nam u okruženju, može se dogoditi da ulica u kojoj stanujete ne pripada nama, jer mreža škola nije prilagođena. Vi samo treba da podnesete zahtev, i to najkasnije do 1. februara, a mi smo zaduženi za sve ostalo.

Upis učenika u prvi razred koji teritorijalno pripadaju našoj školi počinje 1. aprila. Elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje preko eUprave biće omogućeno i ove godine poručuju iz O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“.

A tamo je, kako dodaju, kao i u svakoj zdravoj i inspirativnoj sredini, učenje mnogo lakše. Jer, osim profesionalnog pedagoškog tima, savremenih nastavnih sredstava, prijatne i bezbedne sredine za boravak, u „Zmajevoj“ je veoma važna kultura lepog ponašanja i ophođenja, kao i drugarstvo i jednaka prava za sve.

Upisom novih đaka počinje još jedan „Zmajev“ let, a Zmajevac biti – veliko je i važno!

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!