Home Info Umesto otpuštanja, zapošljavanje

Umesto otpuštanja, zapošljavanje

redakcija

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas kritikovao je sinoć u Smederevu politiku aktuelne vlasti i naveo da bi umesto otpuštanja radnika uz otpremninu, trebalo pokrenuti preduzeća kako bi građani mogli da rade.
"Ova vlast ne shvata i neće da čuje drugačije mišljenje od svog. Mislite li da ste nešto uradili kada otpustite 100.000 ljudi? Date im otpremninu koju potroše za nekoliko meseci i onda više nemaju kud. Postaju beskorisni u životu. Zar nije bolje da tih 100.000 ljudi malo rade nego da ne rade ništa", rekao je Đilas.

On je u Centru kulture govorio o političkoj situaciji u zemlji kao i o pritiscima koje doživljava stranka i članovi DS.

"Niko ne može da me ubedi da voćarske plantaže Godomina ili Grocke ne mogu da budu uspešne firme. Samo dajte prave ljude, plan za tri godine, i dobijate sistem koji diše, koji uspeva", rekao je lider DS.

On je kao primer za to naveo Poljoprivredni kombinat Beograda i naveo da je trenutno na sceni ideja da se PKB ugasi kako bi se pokazalo da to što je on uradio ne može da funkcioniše.

"Šansa Srbije su voćarske plantaže. Kada to napravite, kada povećate kupovinu moć, onda će krenuti Želvoz, pa će biti veće interesovanje za Železaru, da funkcioniše kao kada je tu bio Ju es stil", ocenio je Đilas.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!