Home InfoHronika Tokom Uskrsa policija uhapsila devet osoba zbog provala

Tokom Uskrsa policija uhapsila devet osoba zbog provala

redakcija

Požarevačka policija je tokom Uskrsa uhapsila više lica zbog počinjenih provala i pokrenula dosciplinski postupak protiv jednog policajca zbog falsifikata. Policajac je privremeno udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka.

Uhapšen je Danijel S. (23) iz Kostolca kojeg je policija u večernjim časovima, 14.aprila zatekla u provali provale prodavnice PTP Jugo-plus u Ćirikovcu.

Tokom večeri policija je uhapsila i Miloša M. (22) iz Drmna, neposredno po provali u igraonicu Dajton u Drmnu, odakle je otuđio LCD TV prijemnik i jedan monitor. On se sumnjiči i da je provalio i u Osnovnu školu "Božidar Dimitrijević Kozica", istureno odeljenje u Drmnu, mesec dana ranije i odneo računar sa pratećom opremom.

Policija je saopštila da je uhapsila i Dejana P. (24) iz Malog Crnića i Aleksandra M. (41) iz Beograda, koji su  provalili u stan u Malom Crniću, iz koga su uzeli laptop, umetničku sliku, lekove i razni alat, kao i još jednu kuću, čiji je vlasnik u inostranstvu.

Policija je u Žabarima uhapsila Zorana D. (41) iz Porodina, i rumunskog državljanina P. G. Koronela (23) koji su u Porodinu provalili u kuću iz koje su otuđili električno brojilo, kablove i izvesnu količinu metalnih predmeta.

Uhapšeni sui Zoran S. (40) i Marko K. (46), obojica iz Čitluka,  zbog osnova sumnje da su ifalsifikovali novac tako što su nabavili šest lažnih novčanica u apoenima od 50 evra, od kojih su jednu stavili u opticaj u mesari "Drakče Popović" u Aleksandrovcu.

Lišen je slobode i Nenad J. (20) iz Kostolca, zbog osnovane sumnje da je neovlašćeno proizvodio i prodavao drogu. Kod njega je u putničkom vozilu marke BMV, prilikom kontrole vozila nađena marihuana.

Svi su nakon policijskog zadržavanja privedeni kod dežurnih istražnih sudija nadležnog suda u Požarevcu.

 Požarevačka saobraćajna policija podnela je krivičnu prijavu protiv policajca Igora M. (34) policijske stanice Petrovac na Mlavi zbog osnova sumnje da je falsifikovao isprave.

Prilikom zaustavljanja vozila zbog prekoračenja brzine, utvrđeno je da je on na vozilu kojim je upravljao, imao registarske oznake drugog vozila.

Protiv imenovanog je pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i doneto je rešenje o privremenom udaljenju iz MUP-a do okončanja disciplinskog postupka, saopštila je danas Policijska uprava Požarevac.       

msp

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!