Home InfoHronika Uhapšen višestruki provalnik sa više od 200 provala u kuće

Uhapšen višestruki provalnik sa više od 200 provala u kuće

redakcija

Policija u Velikoj Plani posle višemesečnog traganja identifikovala je i uhapsila višestrukog povratnika Mikana G. (56) iz Lapova za kojim je raspisana centralna poternica zbog bekstva iz kragujevačkog zatvora.

Mikan je za osam meseci, koliko je bio na slobodi, počinio više od 50 teških krađa na području Velike Plane i Kragujevca, saopštila je danas policija.

Do odlaska 2007. na izdržavanje zatvorske kazne od 15 godina Mikan je počinio više od 200 krivičnih dela, oko 17o upada u stanove, kuće i vikendice.

U mnogim objektima je boravio po dan ili dva, a ukradene predmete je prodavao.

Osumnjičeni zbog načina na koji je operisao ima nadimak Hajduk.

Preko dana je boravio u pošumljenim delovima atara Starog Sela, Radovanja, Lapova i drugih pošumljenih mesta odakle je osmatrao prilaze i kretanje meštana, da bi u noćnim satima provaljivao u kuće i vikendice, a u jutarnjim časovima odlazio u šumu.

Osumnjičeni je, tražeći hranu i piće, provaljivao i u ugostiteljske objekte. Iz svih objekata odnosio hranu i tehničku robu. Za sada se zna da je vrednost tehničke robe veća od 500.000 dinara.

Mikan do sada ima pravosnažnih presuda za 39 godina zatvora, ali još nije sve izdržao. Iz zatvora u Kragujevcu pobegao je posle četiri od 15 dosuđenih godina i predstoji mu suđenje zbog bekstva i za još nešto više od 50 krađa.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, saopštila je policija.

msp

 

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!