Home InfoŠkolstvo Učenici Medicinsko-farmaceutske škole,,Sveta Petka“ mesecima volontirali i pomagali budućim kolegama

Učenici Medicinsko-farmaceutske škole,,Sveta Petka“ mesecima volontirali i pomagali budućim kolegama

Redakcija

Učenici Medicinsko-farmaceutske škole,,Sveta Petka“ mesecima unazad aktivni su učesnici procesa imunizacije građana Smedereva.

U vreme kada je bilo najteže, a ujedno i najvažnije, kada je broj zaraženih sugrađana Korona virusom bio veliki, ovi mladi ljudi, budući medicinski radnici pokazali su empatiju, požrtvovanost i odgovornost prema sebi i drugima.

Učenici srednje Medicinsko-farmaceutske škole ,,Sveta Petka“ upravo su to i činili tako što su šest meseci, neprekidno, u vreme praznika, školskog raspusta volontirali na punktovima za vakcinaciju svojih sugrađana.

Preko šezdeset učenika škole ,,Sveta Petka“, od kojih je većina volontirala i nekoliko puta, svakodnevno je pomagalo svojim budućim kolegama, zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Smederevo. Pored pomoći na vakcinalnim punktovima, ovi mladi ljudi su izlazili teren, aktivno pomagali u realizaciji procesa imunizacije u seoskim ambulantama, a sve kako bi se što ranije došlo do zajedničkih ciljeva- suzbijanja pandemije, isticanja značaja javnog zdravlja, lične i kolektivne odgovornosti.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!