Home Info U turistički obilazak Smedereva, od proteklog vikenda i kvadriciklom

U turistički obilazak Smedereva, od proteklog vikenda i kvadriciklom

redakcija
 
          Građani i turisti od sada u obilazak Smedereva mogu krenuti i kvadriciklom. Osim što je svojevrsna atrakcija, ujedno je prava stvar za rekreativce i sportiste. Kvadricikl je "parkiran" u ulici Kralja Petra I ispred Turističko informativnog centra. Za prvu probnu vožnju bili su zaduženi gradonačelnik, Predrag Umičević i predsednik Skupštine grada, Branče Stojanović. Oni su praćeni znatiželjnim pogledima prolaznika, provozali kvadricikl ulicom Kralja Petra I.

         "Iako su zluradi jezici pričali da smo dvojac bez kormilara, ovaj dvojac dobro zna gde treba da ide ovaj grad. Ovo je samo jedna od dobrih ideja koja pruža građanima i turistima mogućnost da kvadriciklom obiđu, sada Trg i šetalište Kralja Petra I, a kasnije i Tvrđavu i stazom pored Dunava", rekao je nakon probne vožnje kvadricikla, Branče Stojanović, predsednik Skupštine grada Smedereva.

          Turistički ambijent prepoznatljiv za Grčku, gradove pored mora, Crnu Goru, sada je i deo turističke ponude Smedereva, rekao je gradonačelnik, Predrag Umičević. Takođe je naglasio da kada neki ljudi kažu da će industrija urušiti turizam, treba da znamo da u zavisnosti od toga koliko  budemo energije uložili , takav ćemo grad i turističku ponudu napraviti.

         "Ako žarko u životu budeš želeo da budeš vojnik, bićeš general, ako želiš da budeš sveštenik bićeš papa, ja sam u životu žarko želeo da budem slikar i postao sam Pikaso", citirao je Predrag Umičević čuvenog umetnika. To važi i za lokalnu samoupravu, želimo da Smederevo bude industrijski razvijeno sa jakom poljoprivredom, ako budemo jačali kulturne i sportske sadržaje i ne budemo omalovažavali ideje već ih realizujemo, imaćemo jaku turističku ponudu i razvijen grad, naglasio je gradonačelnik Smedereva.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!