Home InfoHronika Lažni šofer i putnik varali putnike na stanicama širom Srbije

Lažni šofer i putnik varali putnike na stanicama širom Srbije

by redakcija

Niška policija je uhapsila C. A. (25) i R.S. (24), obojicu iz Beograda, zbog sumnje da su prevarili 17 osoba iz Niša, Beograda, Užica, Inđije, Kraljeva, Smedereva, Stare Pazove.

Oni se sumnjiče da su od 2013. godine do danas, u kontinuitetu, od oštećenih, koji su se nalazili na autobuskim stanicama u pomenutim gradovima spremajući se za odlazak na put, na prevaru uzimali novac.
 
C. A. se tereti da se lažno predstavljao kao vozač autobusa a R. S. kao putnik. Žrtvama su na stanicama zajedno prodavali jeftinije karte od stvarne cene ili su pozajmljivali novac od oštećenih uz izgovor da će kupiti gorivo za autobus. 
 
-Potom su se udaljavali u nepoznatom pravcu. Sumnja se da su im oštećeni građani davali od 200 do 300 evra po osobi, saopštila je niška policija.
 
U Nišu i Užicu prevarene su po četiri osobe, u Staroj Pazovi tri osobe, u Beogradu i Inđiji po dve, u Kraljevu i Smederevu po jedna osoba… 
 
-Sumnja se da i u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj postoji veliki broj oštećenih. Pozivamo građane koji su na ovaj način prevareni prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefon 018/522 982 i 503-127, saopštila je niška policija.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

B. Janačković

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!