Home Info Štrajk u Radio Smederevu

Štrajk u Radio Smederevu

redakcija

Štrajk u Radio Smederevu

Većina zaposlenih u petak stupila u štrajk. Od 17 ne radi 12 ljudi. Sukob bivšeg i novog direktora

 

SMEDEREVO – Zaposleni u Radio Smederevu od petka su u štrajku. Oni protestuju jer im većinski vlasnik duguje četiri plate, i tvrde da će istrajati dok ne budu dobili zarađen novac. Sa talasa najstarijeg elektronskog medija u ovom kraju od petka ide minimum programa predviđen Zakonom o štrajku, a realizuju ga petoro radnika koji nisu podržali kolege.

Od 17 u štrajku je 12 zaposlenih, jer njihova upozorenja da će obustaviti rad ukoliko im se ne isplate zaostale plate do petka nije uslišeno.

– Duguju nam 25 odsto od februarske i još četiri zarade. Neki su dobili novac kao pomoć za letovanje, a neki nisu. Zbog neplaćenih doprinosa ne možemo da se lečimo, kažu štrajkači.

Direktor Ivan Dulić, razume zahtev štrajkača ali loptu, iz radijskog, prebacuju u dvorište Gradske uprave.

– Grad nam nije platio milion dinara na osnovu ugovora o informisanju. Nisu platili ni prenose sednica Skupštine. Tačno je da se radnicima duguje oko dva miliona dinara, i novac se skuplja – kaže Dulić koji nije mogao da obeća da li će i kada štrajkački zahtev biti ispunjen.

Uvertira u obustavu rada dela zaposlenih, bila je otkaz koji je dobio doskorašnji direktor ovog medija Milan Petrović. Obrazloženje otkaza je ”da nije ostvario očekivane rezultate rada na mestu rukovodioca marketinga i nedolazak na posao”.

Petrović kaže da je na ovo radno mesto raspoređen 10. juna, upozorenje pred otkaz stiglo je samo devet dana kasnije, a otkaz 30. juna.

– Notorna je neistina da ” od 15. februara do 15. juna ne ostvarujem očekivane rezultate u marketingu” jer sam do polovine aprila bio direktor. U ovoj kući sam proveo 20 godina, a od toga 10 kao direktor i glavni urednik, i sa kolegama pronosio slavu Radio Smedereva koji je bio najslušanija radio stanica u Srbiji – kaže Petrović koji je protiv direktora Ivana Dulića podneo krivičnu prijavu zbog, kako tvrdi, nezakonitog otkaza.

Direktor Dulić na to je odgovorio istom merom, podnošenjem krivične prijave protiv Petrovića, zbog nesavesnog poslovanja i teške povrede radne dužnosti.

POLITIKA DAVI RADIO
Vlasnik Radio Smedereva od pre nekoliko meseci je Marko Lukić, sin smederevskog biznismena Milana Lukića, lidera KZBS koja je nedavno napustila vlast. Direktor Dulić navodi da u svemu ima politike, jer Lukić nije više na vlasti, što može biti povod za neizmirene obaveze Grada prema glasilu njegovog sina.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!