Home InfoHronika U tri grada oduzeto 150 aparata iz nelegalnih kockarnica

U tri grada oduzeto 150 aparata iz nelegalnih kockarnica

by redakcija

Prilikom akcije kontrole nelegalnih sportskih kladionica na teritoriji Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, kriminalistička policija je iz 38 objekata oduzela ukupno 150 aparata za igre na sreću i druge opreme i oduzela 369.670 dinara i 755 evra, saopštio je danas MUP Srbije.

Odeljenje kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu sprovelo je opsežnu akciju kontrole nelegalnih sportskih kladionica i u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom, izvršena je kontrola objekata u kojima je neovlašćeno, bez odobrenja Ministarstva finansija, vršeno organizovanje igara na sreću u vidu klađenja na sportske dogadjaje i igara na elektronskim aparatima.

Takođe, obzirom na predstojeći početak školske godine, kriminalistička policija je poseban akcenat stavila na kontrolu nelegalnih kladionica, koje su poslovale u neposrednoj blizini škola.
 
Iz 38 objekata oduzeta je oprema korišćena za neovlašćeno organizovanje kladjenja, i to ukupno 150 aparata za igre na sreću, 74 televizora, 28 računara, 32 štampača i 31 monitor.
 
Nađen je i oduzet i novac od uplata za kladjenje i igranje na aparatima u ukupnom iznosu od 369.670 dinara i 755 evra.
 
U nastavku akcije, nadležnom javnom tužilaštvu u Smederevu biće podnete odgovarajuće krivične prijave protiv odgovornih lica ovih kladionica, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!