Home Info U ponedeljak zbog snega neće raditi 67 škola u Srbiji

U ponedeljak zbog snega neće raditi 67 škola u Srbiji

by redakcija

Od 1.796 škola u Srbiji u ponedeljak zbog snega neće raditi 64 škole, a zbog prokišnjavanja samo tri škole biće zatvorene, rekao je danas načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

On je agenciji Beta rekao da će sve škole u Beogradu u ponedeljak raditi.

„U Srbiji 176 škola prokišnjava, od toga 20 u Beogradu, ali samo dve škole u Smederevu i jedna u Požarevcu u ponedeljak neće raditi. Ali zbog snega, neobezbeđenih pristupa školama ili lošeg grejanja, u ponedeljak neće ratiti 64 škole, pretežno u planinskim predelima”, rekao je Tmušić.

On je rekao da su to škole sa malim brojem đaka, a da su najugroženiji Sjenica, Tutin, Gornji Milanovac, Boljevac, Čačak i Ivanjica.

Školama je naloženo da pojačaju dežurstva da se ne bi desilo da se učenici i zaposleni povrede zbog leda, kazao je Tmušić.

Prema njegovim rečima, škole koje u ponedeljak neće raditi u obavezne su da, preko lokalnih samouprava, o tome obaveste roditelje i đake.

On je rekao da će ministar prosvete Žarko Obradović sutra na sednici Štaba za vanredne situacije izneti sve podatke o školama koje u ponedeljak neće raditi i o eventualnim promenama plana rada škola.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!