Home InfoHronika Tri smrti u tri nesreće

Tri smrti u tri nesreće

by redakcija

Troje mrtvih u tri nesreće. Dve žene stradale su kada je na njih na auto-putu „renoom“ naletela bugarska državljanka, mladić star 22 godine poginuo je kada je auto udario u stub javne rasvete u Smederevskoj Palanci, dok je petoro čeških turista teško povređeno u sudaru autobusa i kamiona na auto-putu.

Kod motela „Krnjevo“ na auto-putu Niš – Beograd bugarska državljanka Rajna H. (39) izgubila je kontrolu nad automobilom „reno klio“ i pokosila dve žene koje su se nalazile u zaustavnoj traci.

– Obe žene preminule su na licu mesta. Nastradala je Dobrila D. (62) iz Bačkog Dobrog Polja kod Vrbasa i Ljubinka M. (65) iz Krnjeva. Veruje se da su čekale autobus koji tu ima običaj da pokupi putnike iako nema stajališta – kaže istražni sudija Miroljub Živanović, iz Velike Plane.

„Novosti“ saznaju da su dve žene snaha i zaova. Nastradala Dobrila bila je u poseti kod Ljubinke, supruge njenog brata, koji je pre godinu dana preminuo. Došla je na parastos bratu, a zaova ju je tog kobnog jutra pratila na autobus.

Na raskrsnici ulica Crvene armije, Majora Gavrilovića i Dositeja Obradovića u Smederevskoj Palanci, oko četiri časa ujutru, poginuo je 22-godišnji mladić, dok je njegov vršnjak sa teškim telesnim povredama opasnim po život transportovan u Urgentni centar u Beogradu.

Uzrok nesreće je velika brzina. Vozač automobila „alfa romeo 156“ u raskrsnici je izgubio kontrolu, usled čega je automobil udario u metalni stub ulične rasvete. Od siline udara, vozač i suvozač su ispali iz vozila, a metalni stub je pao na automobil. Nastradali mladić bio je na mestu suvozača.
Petoro državljana Češke, koji su se vraćali sa letovanja u Turskoj, povređeno je na auto-putu Niš – Beograd u ponedeljak oko pola dva kada je autobus u kome su se nalazili udario u kamion novopazarskih registarskih oznaka natovaren ogrevnim drvetom.
Pomoć povređenima ukazale su četiri ekipe hitne pomoći iz Smedereva i Velike Plane, a troje putnika, od kojih dvoje u komi, prebačeno je u beogradski Urgentni centar, dok je dvoje smešteno u smederevsku bolnicu.

– Vozač autobusa je u komi sa prelomom lobanje hitno transportovan, kao i još dvoje putnika koji imaju teške telesne povrede, uglavnom prelome karlice, pršljena i potkolenice. Dve žene su zbrinute kod nas i lakše su povređene – kazao je dr Mirko Jokić iz smederevskog urgentnog bloka.

Za udes je, najverovatnije, kriv vozač kamiona.
– Vozač kamiona se nedovoljnom brzinom i najverovatnije bez prethodnog uveravanja da nije bezbedno uključio iz zaustavne u srednju saobraćajnu traku. Tahograf je pokazao da se kamion kretao brzinom od samo 30 kilometra na sat. Od siline udara, kamion je sleteo sa auto-puta i probio ogradu – kaže Milisav Dimitrijević, načelnik Saobraćajne policije PU Smederevo.
Vozač kamiona Senad K. je pobegao sa mesta nesreće, ali se posle nekoliko sati vratio, uhapšen je i određen mu je pritvor.

U TEŠKOM STANJU

U češkom autobusu bilo je devetnaest putnika. Sve putnike je obišla gospođa Veronika Senjukova, šefica Konzularnog odeljenja Ambasade Republike Češke u Beogradu, koja se zhavalila na nesebičnoj pomoći lekarima i policiji.

I ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović posetila je u ponedeljak u Urgentnom centru češke državljane koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći.

Prema rečima direktora Urgentnog centra Zlatibora Lončara, u ovoj ustanovi zbrinuto je troje povređenih Čeha.

– Muškarac star 48 godina dovezen je sa teškim povredama glave i grudnog koša. Smešten je u jedinicu intenzivne nege, u šok-sobi je i njegovo stanje je veoma teško – naglasio je Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra. – Drugi povređeni je po prijemu naveo da je vozač autobusa i on je zadobio prelom karlice, otvoreni prelom noge i nalazi se na Odeljenju ortopedije u Urgentnom centru. Stigla je i jedna pacijentkinja sa povredama kičme i u toku je dijagnostika.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!