Klub Crvenog krsta, zahvaljujući sugestiji donatora i povoljnosti da organizacija poseduje malu farmu, pored obroka za 1.050 korisnika narodne kuhinje, priprema i hranu za restoran koji je za kratko vreme stekao toliko gostiju da se na ručak mora doći ranije, rekla je agenciji Beta menadžer Kluba Maja Simić.
"Uspeli smo da gostima ponudimo dobar izbor jela za simboličnu cenu. Do sada smo u ponudi imali tri kuvana jela, kajzer pogaču i salatu, a od danas služimo pet jela i desert. Nećemo se zadržati na tome jer su gosti zadovoljni i sve više ih je, a otvorili smo i malu baštu", dodala je.
U restoran dolaze službenici, penzioneri, radnici javnih službi, pijačari, slobodne profesije. Ručak se može i poneti.
Ipak, pitanje je, koliko će se održati cena od 95 dinara za ručak, jer navodi menadžer, Crvenom krstu je za lokal povišena cen zakupa, povećana je i potrošnja struje. Klub nema zaradu, ali ima misiju da pomaže građanima, navela je Maja Simić.
Konobari su učenici Ekonomske škole na praksi, kuvar je profesionalac. Kada počne školski raspust, konobari će preko leta biti volonteri Crvenog krsta.
Menadžerka Kluba dodala je da se u Crvenom krstu razmišlja da se uvede kućna dostava za građane koji se teško kreću.
msp
Izvor: SDCafe