Home InfoHronika RADETU TERZIĆU ODLOŽENO SUĐENJE

RADETU TERZIĆU ODLOŽENO SUĐENJE

by redakcija

Odloženo je za decembar suđenje bivšem beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću  zbog optužbe  da je uticanjem da iz pritvora budu pušteni pojedini pripadnici "zemunskog klana" 2001. zloupotrebio službeni položaj.

Sudija Osnovnog suda u Smederevu Slobodan Ignjatović odložio je glavnu raspravu jer sudu nisu dostavljeni traženi spisi u slučaju optuženog Radeta Terzića.

Osnovnom sudu u Smederevu nisu dostavljeni spisi Višeg suda u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je na traženje smederevskog Osnovnog suda kopije spisa.

Optuženi Rade Terzić tražio je da Tužilaštvo pošalje kompletan, originalan  predmet sa omotom.

Pošto nisu stigli traženi spisi, sud je uzeo izjavu od svedokinje Aleksandre Zlatić koja je u svemu ostala pri izjavi datoj 2007. istraznom sudiji posebnog odeljenja Okružnog suda Beogradu za borbu protiv organizovanog kriminala.

Branioci optuženog Terzića predložili su da se na sledećem ročištu saslušaju svedoci: Nenad Milić, koji je u istrazi saslušan na predlog specijalnog tužioca, Siniša Simić tadašnji prvi zamenik Okružnog tužioca i svedok Goran Ilić koji do sada nije saslušavan.

Terzićevi branioci su tražili da se pribavi "inicijalni akt" kojim je specijalnu tužilac tržio prikupljanje potrebnih obaveštenja od policije o Terziću u pretkrivičnom postupku.

M.S.P.

Izvor: Vesti, izdanje za Evropu

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!