Home InfoHronika Teško oštećeno Kraljevo, ulice pod šutom i staklom

Teško oštećeno Kraljevo, ulice pod šutom i staklom

by redakcija

KRALJEVO, 3. novembra 2010. (Beta) – Ulice Kraljeva su jutros prekrivene komadima betona, stakla, ciglama, malterom, dok, posle noćašnjeg zemljotresa, naknadni udari i dalje povremeno potresaju grad, javlja dopisnik agencije Beta Predrag Marković.

Starije kuće su teško oštećene, kao i zgrade ustanova.

Zdravstveni centar Studenica je takođe oštećen, posebno Internističko odeljenje starog dela bolnice. Oštećenja ima i u unutrašnjosti novog hirurškog bloka.

U kraljevackom porodilištu svih 27 novorođenčadi i njihove majke su dobro i bezbedno.

Dok se još ne zna stanje u selima epicentralnog područja, napuklih kuća ima i u Mataruškoj banji koja je bez struje, kao i u ostalim naseljima, prema Žiči.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je noćas posetio Kraljevo i u Skupštini Grada razgovarao sa gradskim rukovodstvom i novinarima.

Već pri ulazu u gradsku upravu, Dačić se zaustavio kraj pukotine u zidovima koja se proteže ka unutrašnjosti zgrade.

Ministar je ponovio da je epicentar zemljotresa bio na oko 10 kilometara severno od Kraljeva, a magnituda 5,4 stepena Rihterove skale (7,5 po Merkalijevoj skali).

Dačić je potvrdio da je u zemljotresu poginulo dvoje ljudi, bračni par Stašić – Siniša i Tanja, iz Grdice kod Kraljeva. Poginuli su u porodičnoj kući, kada se na njih srušila betonska ploča.

Ministar je rekao da je u zdravstvenom centru prijavljeno već 50-tak povređenih Kraljevčna, a da se još ne može sagledati stanje u kojem su žitelji sela oko Kralejva.

Dacić je napomenuo da je s njim došlo i 40 pripadnika specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova za spasavanje.

Ministar je ukazao na neophodnost da se utvrdi stanje vode za piće i koji su problemi elektrodistribucije jer više od polovine Kraljeva nema struje.

Sa Dačićem je došao i Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije. On je upozorio Kraljevčane da budu pribrani i da deca danas ne idu u školu.

Dačić i Marić su potom posetili Zdravstveni centar Studenica i krenuli ka selima u epicentralnom području.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!