Home InfoHronika Dačić: Dvoje poginulo od zemljotresa, 50 lakše povređeno

Dačić: Dvoje poginulo od zemljotresa, 50 lakše povređeno

by redakcija

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) – Natalija i Siniša Stašić poginuli su od noćašnjeg zemljotresa kod Kraljeva, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ministar je dodao da je bračni par poginuo kada je pala betonska ploča u njhovoj kući, ali je njihov sin nepovređen.

Povređeni u noćašnjem zemljotresu imaju lakše povrede, i oko 50 ih se javilo kraljevačkoj bolnici, naveo je Dačić za RTS.

"Najvažnije je da se smire panika i uzbuđenje građana… i da znaju da sve službe funkcionišu", rekao je ministar pominjući zdravstvo, elektrodistribuciju, vodovod u Kraljevu.

Komunalne službe će sagledati stanje objekata – da li su i dalje za stanovanje i utvrditi šta je potrebno za sanaciju štete u Kraljevu, rekao je Dačić.

U Kraljevu 40-tak pripadnika jedinice MUP-a za spasavanje iz ruševina, ali oni neće imati posa jer nema zatrpanih ljudi, podvukao je ministar.

Dačić je rekao da će posetiti bolnicu i povređene, a zatim i sela pogođena zemljotresom. Ministar je rekao da se nada da iz tih sela neće biti težih vesti pošto dosadašnje informacije ukazuju da ima samo lakše povređenih.

U selima Vitanovac, Vitkovac i drugim, na putu Kraljevo-Kragujevac, ima oštećenja, ali, po prvim informacija, nema nastradalih, rekao je Dačić.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!