Home InfoKultura “Teatar u Tvrđavi” krajem juna, na programu dobre predstave

“Teatar u Tvrđavi” krajem juna, na programu dobre predstave

by redakcija1

Jedanaesto izdanje pozorišnog festivala “Teatar u tvrđavi” trajaće od 24. do 29. juna. Na scenu Malog grada smederevske tvrđave, donosi odlične naslove kojima dominiraju klasici, odnosno ostvarenja Šekspira, Getea i Goldonija.

Prve večeri, 24. juna od 21 sat, Novosadsko pozorište Újvidéki Színház igraće “Ričarda Trećeg” u režiji Dejana Projkovskog. Potom ćemo, 25. juna gledati ansambl Beogradskog dramskog pozorišta koji će izvesti predstavu (Pra)Faust. Režiju potpisuje Boris Liješević.

Srpsko narodno pozorište Novi Sad treće festivalske večeri igraće “Skupljače perja”. Na tekst Aleksandra Petrovića režiju je uradio Dejan Projkovski.

Četvrtak 27. jun biće porodični dan, što znači da je na programu predstava za decu –  Pozorište Sanjalište od 18 sati igraće “Pepeljugu” u režiji Nikole Markovića.

U večernjem terminu, Koprodukcija Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad izvešće predstavu po motivima teksta Meta Tompsona “Kompletna istorija pozorišta (ukratko)” u režiji Igora Pavlovića.

“Ribarske svađe” su na programu u petak, 28. juna, u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu i režiji Ane Tomović.

Povodom Svetskog dana Dunava, Beogradski akademski ansambl harmonika sviraće “Dunavsku simfoniju” u subotu, 29. juna.

Svi program, osim predstave za decu počinju u 21 sat u Malom gradu. Na predstavu “Pepeljuga” i koncert završne večeri ulaz je slobodan, a cena ulaznice za ostale predstave od 24. do 28. juna je 800 dinara. Kupovinom kompleta ulaznica za sve programe popust je 20%.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu, onlajn putem njihovog sajta ili na ulazu u Mali grad sat vremena pre početka predstave. U slučaju kiše, programi će se odvijati u Centru za kulturu.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!