Home InfoHronika Sud o dekanu od septembra

Sud o dekanu od septembra

redakcija

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predrag Stojanović, optuženi u aferi "Indeks", prisustvovao je glavnoj raspravi ali nije saslušan zbog zdravstvenog stanja.

Branilac Staniša Nikolić je tražio novo veštačenje zdravstvenog, psihičkog i fizičkog stanja njegovog branjenika jer je uveren da se sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je veštačio, "priklanja" sudu. 

Nikolić je predložio niz medicinskih ustanova u Beogradu koje bi mogle da daju potpunije mišljenje o zdravstvenom stanju njegovog branjenika. 

Optuženi Stojanović nije danas dao izjavu jer u slučaju kada odbrana ima primedbe u pogledu veštačenja, a pritom ne osporava stručnost, neophodno je neposredno saslušanje veštaka, navela je predsednica sudskog veća Sladjana Bojković. 

Sud će medjutim veštacima, koji su uradili prvi nalaz, dostaviti primedbe branioca i najverovatnije za septembar zakazati njihovo usmeno saslušanje, rekla je Tanjugu sudija Bojković koja je predsednica sudskog veća u tom procesu. 

Nakon saslušanja veštaka sud će odlučiti da li će Stojković biti saslušan u tom procesu, navela je sudija. 

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih u aferi "Indeks" i jedini koji nije saslušan, danas je trebalo da iznese odbranu. 

Njegov branilac Predrag Savić je ranije obavestio sudsku upravu da će Stojanović doći na zakazano sudjenje i da nema potrebe da bude privodjen. 

Predsednica Višeg suda i postupajući sudija Sladjana Bojković ranije je zatražila privodjenje Stojanovića, koji u protekle tri godine nije saslušan, a posle veštačenja Odbora za veštačenje Medicinskog fakulteta u Novom Sadu "da je Stojanović sposoban da iznese odbranu". 

Optužnica Stojanovića tereti da je od 2002. godine do februara 2007. godine, u više navrata zahtevao i dobio novac da studentima u indeks upiše pozitivne ocene bez polaganja iz predmeta Javne finansije i finansijsko pravo. 

Stojanović je neodazivanje na ranije pretrese pred Višim sudom pravdao zdravstvenim problemima, a njegov branilac tvrdi da u kabinetu i u stanu Stojanovića nisu nadjeni nikakvi dokazi koji ga povezuju sa korupcijom. 

Ostali optuženi u toj korupcionaškoj aferi, otkrivenoj 2007. godine, negirali su krivicu.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!