Home Recepti Soft Pretzel Bites

Soft Pretzel Bites

redakcija

Sastojci:

280 ml tople vode
2 kašičice smeđeg šećera
2 kašičice soli
2/3 kocke svežeg kvasca
600 g brašna + nešto za formiranje testa
70 g rastopljenog putera
1 kašičica ulja
2 litra vode
5 kašika sode bikarbone
1 jaje + 1 kašika vode
krupna so, susam za pospianje

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte vodu, so, šećer i kvasac i ostavite da se kvasac rastopi. Zatim, dodajte rastopljen puter i brašno pa mešajte varjačom dokle god je moguće. Prebacite smesu na blago pobrašnjenu radnu površinu  pa nastavite da mesite rukama sve dok se testo potpuno ne sjedini i ne postane potpuno glatko, oko 5 minuta. Videćete dok budete mesili da je testo malo tvrđe – takvo treba da bude. Formirajte loptu pa stavite u čistu nauljenu činiju, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom da narasta 1 sat.

Zagrejte rernu na 230 stepeni i obložite papirom za pečenje 2 pleha. Vodu stavite da proključa sa sodom bikarbonom. Testo izvadite iz činije i podelite na 6 ili 8 delova. Peći ćete 2 ture pa polovinu testa pokrijte plastičnom folijom da se ne suši dok pripremate prvu turu. Svaki deo urolajte u kobasicu pa oštrim nožem secite komade oko 2-3 cm debljine (zaista nije bitno da budu svi iste veličine, neka budu kako vam dođe pod ruku).

Pripremite poslužavnik sa čistom kuhinjskom krpom i papirom za pečenje odozgo na koji ćete izručiti kuvano testo da se malo prosuši pre pečenja. Sada, po 10-ak komadića testa odjednom ubacite u šerpu sa kipućom vodom i sodom. Kuvajte ih 30-ak sekundi s tim što ćete jednom i promešati. Izvadite ih na pripremljenu kuhinjsku krpu ili papir i odmah razdvojite kašikom ako su neki ostali spojeni. Kuvajte sledećih 10 komada i ponavljajte sve dok ne istrošite testo za prvu turu pečenja. Kada se kuvano testo malo prosušilo, poređajte na pripremljen pleh pa premažite umućenim jajetom i vodom, pospite solju i susamom pa stavite u rernu na minimum 10 minuta. Pecite više ako želite da budu tamniji Moji su se pekli 11-12 minuta. Dok se prva tura peče, ponovite proces sečenja i kuvanja i sa drugim delom testa, prosušite testo, prebacite na pleh, premažite žumancetom i pospite solju i susamom. Dok se prvi pleh ispekao, drugi će biti spreman za pečenje ☺ Služite sa slatkim senfom ili drugim umakom po vašem ukusu.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!