Home InfoDruštvo Smederevac Veljko Nenadić osvojio prestižnu nagradu u Briselu

Smederevac Veljko Nenadić osvojio prestižnu nagradu u Briselu

Redakcija

Veljko Nenadić, kompozitor i pijanista iz Smedereva, student 4. godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za kompoziciju, našao se među tri pobednika najveće svetske muzičke organizacije posvećene promociji i radu sa mladim muzičkim umetnicima „JM International“ u Briselu.

Povodom 75 godina postojanja ova organizacija raspisala je konkurs za kompoziciju za simfonijksi orkrestar na koji je pristigo više od 60 kompozicija iz više od 20 zemalja sveta. Naš Smederevacje pobedio je sa svojom kompozicijom „Metarmofoze“ koju će 30. septembra, uz još dve pobedničke, premijerno izvesti simfonijski orkestar iz Brisela.

Veljko Nenadić, rođen je 01.08.1998. godine u Smederevu. Završio je klavirski odsek srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ Smederevo, , kao djak generacije. Od 2017. godine studira kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Akademika Isidore Žebeljan.

U Veljkovom opusu pretežno dominiraju klavirske kompozicije, ali pored toga komponuje i dela za kamerne ansamble, horove i orkestre.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!