Home InfoSport Marko Torbica debitovao na Svetskom prvenstvu u veslanju

Marko Torbica debitovao na Svetskom prvenstvu u veslanju

by Redakcija

U Račicama u Češkoj, minulog vikenda, održano je Svetsko prvenstvo u veslanju za seniore do 23 godine. Naša zemlja imala je tri posade sa 11 veslača, među njima i veslača VK Smederevo Marko Torbica. On je na svom debitantskom prvenstvu trebalo da vesla sa Rastkom Ratajcem u dubl skulu. Ipak, zbog zdravstvenih problema jednog člana osmerca uoči početka šampionata, Marko Torbica je uskočio kao zamena.

– Imali smo samo nekoliko treninga u Račicama u novom sastavu ali to nije bilo dovoljno da se uveslamo i zauzeli smo šesto mesto u B finalu, 12-o u generalnom plasmanu. Sve u svemu, bilo je ovo veliko iskustvo za mene koje će mi značiti u nekim narednim takmičenjima -rekao je po povratku iz Češke Marko Torbica.

Najbolji rezultat na Svetskom prvenstvu ostvario je dvojac bez kormilara za lake veslače u sastavu Ivan Katić i Đorđe Gruber plasmanom na sedmo mesto u generalnom plasmanu (prvi u B finalu).

Za Marka Torbicu sezona nije završena. Početkom septembra u Kruševicama u Poljskoj održaće se Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine. Predstoje pripreme i izborne regate, a Torbica se nada da će se naćin a spisku učesnika još jednog veliko međunarodnog takmičenja.


VKSmederevo

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!