Home InfoHronika Smederevac napravio Lego figure s likovima iz Hobita

Smederevac napravio Lego figure s likovima iz Hobita

redakcija

 

Đorđe Đorđević, mladi Smederevac, glavni je dizajner „Lega" u centrali ove firme u Danskoj. On je odgovoran za izgled novih „Hobit” lego figurica, kao i za one prethodne, inspirisane trilogijom „Gospodar prstenova”.
Đorđe ima samo 26 godina, ali to mu nimalo nije smetalo da u čuvenoj kompaniji „Lego" postane vodeći grafički dizajner. Za sebe kaže da je totalni zanesenjak koji je odmalena voleo da crta, vaja, „sastavlja i sklepava”, tako da je neminovno bilo da poraste „u tom smeru”. Završio je industrijski dizajn na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču, a četiri godine nakon diplomiranja video je oglas za posao u „Legu".
 
– Poslao sam na brzinu sklepan portfolio uz CV dan pre roka i na kraju dobio poziv i kartu za tamo. Onda sam imao dvodnevnu radionicu, radio razne zadatke i imao niz intervjua, odgovarao na veoma neobična pitanja i, na kraju, dobio poziv i ponudu za stalni posao – priča Đorđe za „24 sata".
 
Kako se postaje glavni dizajner „Lega" sa samo 26 godina?
– Sve zahteva obrazovanje, spremnost, veštinu, ali i ljubav prema poslu i brendu. Pored toga, oduvek sam bio veliki fan Tolkinovih knjiga, kao i kasnije Džeksonovih filmova, što se, na kraju, poklopilo u lagodan i zabavan posao – kaže Đorđević.
Đorđe kaže da na svakom projektu u „Legu" radi nekoliko ljudi, pa prvo podele zadatke.
 
Radni dan u „Legu" je, dodaje, dosta opušten, „maltene k’o subota pre podne".
 
– Ne postoji određen početak ni kraj radnog vremena, kao ni propisani dres kod. Atmosfera je super. Možeš toboganom da odeš na ručak, ili da usred posla odigraš partiju stonog tenisa, fudbala ili neku video-igru, odeš na masažu… Možeš da radiš i od kuće. Naravno, postoje rokovi na projektima koje moramo da ispunimo, kao i da sedimo na mnogo sastanaka sa sve onima u odelima i kravatama, ali to je sve sastavni deo rada, što na mestu kao što je „Lego" nije teško – završava priču Đorđe.
"Lego" likovi stigli i u Holivud
CRTAĆ – Radio sam na dosta projekata do sada, ali su zvanično lično moji lego dinosaurusi, lego „Gospodar prstenova” i lego „Hobit”, kao i istoimene video-igrice, gde sam uradio sve likove i stvorenja i ostao tu do daljeg. Trenutno radim na dugometražnom „Lego" crtanom filmu koji će se pojaviti 2014. i koji produciramo u Holivudu. Imam čast da opet budem glavni dizajner likova kojima su glasove pozajmili Morgan Friman, Lijam Nison, Vil Farel i još dosta holivudskih faca, priča Đorđević za „24 sata”.

Izvor: 24 sata

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!