Home ZanimljivostiTehnologija Prodaju fotografije bez pristanka korisnika

Prodaju fotografije bez pristanka korisnika

by redakcija

 

Prema novim korisničkim pravilima, Instagram ima pravo da oglašivačima prodaje fotografije korisnika bez njihovog pristanka.
Korisnicima koji ovo žele da uzbegnu jedino rešenje je brisanje profila do 16. januara iduće godine. Druga promena je da Instagram podatke o svojim korisnicima može deliti s Facebookom, oglašivačima i drugim partnerima.
 
Ovo pravilo nalazi se pod stavkom 'Prava' novih pravila privatnosti u kojima se kaže da korisnici pristaju na to da druge kompanije mogu plaćati Instagramu za prikazivanje korisničkih imena, lajkova i fotografija (zajedno s povezanim podacima), dok korisnici neće dobijati nikakvu kompenzaciju.
 
Iako u pravilima privatnosti stoji da su korisnici i dalje vlasnici svojih fotografija i da Instagram ima pravo na njihovo korišćenje i zaradu na račun njih, kao i da će korisnici i dalje moći da kontrolišu ko će imati pristup delu njihovog sadržaja, brojni su oni koji su na forumima i komentarima na internet stranicama već najavili da bi ovakva pravila privatnosti mogla biti kraj njihovog korišćenja Instagrama. nezadovoljni korisnici najavljuju da će se okrenuti nekim drugim mobilnim aplikacijama sa sličnim mogućnostima poput Flickra i Twittera koji je nedavno nadogradio mobilne aplikacije sa mogućnošću uređivanja fotografija sa foto filterima.
 
Facebook je Instagram kupio u aprilu za milijardu dolara. Facebookova potpredsednica za marketing Karolin Everson nedavno je izjavila kako će Facebook kad-tad pronaći način da zaradi na Instagramu.

Izvor: seebiz.eu

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!