Home Info „Slobodna zona“ u Smederevu

„Slobodna zona“ u Smederevu

by redakcija

Putujući filmski festival "Slobodna zona", koji se nalazi na desetoj turneji po Srbiji, prikazaće pet filmova u Smederevu od 11. do 15. maja.

U Smederevu će, na besplatnim projekcijama, prvog dana biti prikazan francuski film "So zemlje", režisera Vima Vendersa o iskustvima fotografa Sebastijana Salgada, koji je proputovao svet i svedoči o značajnim događajima novije istorije – ratu u Runadi, gladi u Sudanu i, raspadu Jugoslavije.

Drugog dana, 12. maja, biće prikazan film režisera Benedikta Erlingsona "O konjima i ljudima". Debitantski film tog autora je oda o ljudima i konjima na Islandu.

 
Britanski dokumentaristički film "20.000 dana na Zemlji" Ijana Frosajta i Džejn Polard prati 24 sata u životu multimedijalne ličnosti, internacionalne zvezde, muzičara, pevača, kompozitora, pisca i scenariste Nika Kejva.
 
Palestinski igrani film "Omar", režisera Hani Abu Asada, govori o vojniku Omaru koji, po ubistvu izraleskog vojnika, biva vrbovan i "razapet" između sukobljenih strana.
 
Francusko-austrijska produkcija u Smederevu će prikazati ostvarenje Huberta Sopera "Dolazimo kao prijatelji", koja prikazuje sliku kolonijalizma u Africi, koji uzima novi, opasniji oblik.
 
Tokom maja i juna putujući festival imaće projekcije u 40 gradova Srbije.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!