Home InfoDruštvo Podnete prve tužbe roditelja protiv Grada zbog cene vrtića

Podnete prve tužbe roditelja protiv Grada zbog cene vrtića

redakcija

Osnovnom sudu u Smederevu podnete su prve tužbe roditelja protiv grada Smedereva zbog nezakonito naplaćivane cene vrtića.

Oko stotinak roditelja je već potpisalo punomoćja za tužbe, i one će biti narednih dana predate sudu. 
Roditelji traže obeštećenje jer su, kako tvrde, od 2010. godine vrtić plaćali dvostruko više od zakonom predviđenog iznosa.

Tužbama je prethodio sporazum između roditelja i gradonačelnice Jasne Avramović koja je obećala da će nezakonito naplaćen novac biti vraćen, ali je kasnije odustala od ovoga dok ne stigne odluka Ustavnog suda Srbije, kome su se roditelji obratili tražeći ocenu zakonitosti gradske odluke o naplaćivanju 40 umesto 20 odsto od enokomske cene vrtića.

Više od 2.000 zahteva za nekoliko dana je podneto gradu za povraćaj novca, ali su zbog izigranih obećanja, roditelji odlučili da zadovoljenje traže na sudu.
Gradske vlasti su najavile u međuvremenu da će vratiti povlastice za drugo i treće dete, iako je nakon izbijanja afere, doneta odluka da se one ukidaju. 

Nije poznato koliko će tužba biti podneto. 
Roditelji koji su se samooroganizovali preko Fejsbuk grupe „Nezakonite cene vrtića u Smederevu“ koja broji oko 1.600 članova, kažu da je reč o nekoliko stotina tužbi.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!