Home InfoDruštvo Skoro 2 miliona dinara građana Smedereva za političke tračeve

Skoro 2 miliona dinara građana Smedereva za političke tračeve

by Redakcija

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč podnosi ostavku, vest je koju je „iz dobro obaveštenih izvora“ početkom avgusta objavio portal Epodunavlje.

Vest, naravno, nije bila tačna. Bio je to trač ili nevešt medijski spin (krajnje amaterski pokušaj) koji je, kako se ispostavilo, došao iz krugova stranke na vlasti-SNS.

Tačnije, gradonačelnikovi saradnici, među kojima su i pretendenti na ovu funkciju, izabrali su i ovaj način da pritisnu za njih nepodobnog Beča da se povuče sa funkcije.

Osim što je besprizorna, ovakva unutarstranačka kombinatorika papreno košta građane Smedereva. Ova lažna vest plaćena je basnoslovno – skoro 2 miliona dinara!

Potpis na ovaj medijski račun stavio je da apsurd bude još veći, niko drugi, nego sam gradonačelnik kada je potpisao odluku o subvencionisanju medijskih projekata kojom je firmi Energy save iz Vršca, odnosno portalu E Podunavlje, odobrio 1,95 miliona dinara naših para. Za šta? Tračarenje?! Za izmišljanje i personifikaciju nečijih ambicija i suludih ideja?

Da ne zaboravimo da isti portal nije opravdao ni onih sedam miliona dobijenih pre tri godine, za 300 originalnih medijskih sadržaja koje nije proizveo.

Kao što niko ni ne pokušava da opovrgne, pod plaštom sufinansiranja medija u, zamislite, javnom interesu, isisavaju se pare iz budžeta Smedereva, uglavnom za finansiranje stranačke propagande SNS.

U ovom slučaju, za naše pare, ratuju dve struje SNS-a u Smederevu, a ova medijska poluga je u rukama onih kojima nisu dovoljne sadašnje funkcije, već bi da zamene Beča.

Da podsetimo, slično se dešavalo i sa bivšom gradonačelnicom kada je, preko ovog portala, čak više godina, najavljivana njena smena, ostavka, ili povratak u prošlost. I te vesti-tračevi plaćene su čak i skuplje nego potonja o povlačenju gradonačelnika Beča.

I zato, Gradonačelniče, podsećamo Vas da ste Vi ali i svi članovi Gradskog veća (koji su jednoglasno digli ruke po direktivi) omogućili pojedinim nazovi medijima da troše pare građana Smedereva, šire tračeve, obmanjuju javnost, pa čak im debelo platili da vode lošu medijsku  propagandu kako bi Vas smenili.

Podsećamo Vas da su bez novca ostali neki lokalni mediji a neki dobili mali deo kolača, dok su oni „podobni“ dobili obilatu nagradu za svoje nikakvo ne činjenje. Od 28 miliona dinara gotovo 70 procenata otišlo je medijima i produkcijama čije se sedište nalazi u okolnim gradovima, ali i u onim udaljenim i po stotinak kilometara. Čak i fantomskim portalima. Sećate se onih kojima građani Smedereva plaćaju život na Tajlandu?  Samo nema vlasti koja bi se time bavila!

SDCafe.rs, koji je prvi put ponudio projekat na ovom konkrusu, podsećamo Vas, odbijen je lagano, bez ikakvog obrazloženja ili razumnog argumenta, uprkos činjenici da punih 17 godina i informišemo Smederevce objektivno i pošteno, bez ijednog dinara ikad dobijenog od grada u kome radimo i živimo.

Ponovo se pokazalo da je raspodela para pod plaštom javnog interesa, koju kroji neka nazovi „stručna komisija“  koja kao cirkus gostuje širom Srbije i obavlja posao za račun stranke na vlasti,  ogoljena pljačka budžeta. Kome to nije jasno, ništa mu nije jasno.

 

Slične vesti

1 comment

Smederevac 21.09.2021 - 19:00

Na ovu bahatu i sramnu pljacku novca gradjana Smedereva cuti i polit.opozicija -zasto ? Da li su i oni ..namireni ..pa nema kritika na ocajan rad vlasti -sede udobno zavaljeni u fotelje i punih dzepova od odbornickih dnevnica i slicnih namirenja ?????A grad je veceras licio na obicnu kasabu ,slabo osvetljen i pust ….

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!