Home InfoPolitika „Sindikati u Železari ne služe ničemu“, tvrdi Nikola Beronja iz Stranke slobode i pravde

„Sindikati u Železari ne služe ničemu“, tvrdi Nikola Beronja iz Stranke slobode i pravde

Redakcija

Mesecima unazad, na adresu Stranke slobode i pravde u Smederevu, dolaze radnici železare i skreću pažnju na male zarade i probleme nedostatka izvršioca i iskusnih tehnologa u ovom gigantu.

Po rečima zaposlenih, povećanje zarada je odavno zaboravljena tema.

„Sindikati su tu da mašu zastavicama kada se pojavi neka delegacija kako bi im se dodvorili, podele neku hemijsku olovku radnicima, po koji upaljač i po neki karanfil damama za 8 mart, a sve to da zamažu oči i skrenu temu njihovog postojanja.“ – kaže za SDCafe.rs Nikola Beronja, Predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Smederevu

„Ono što zaposleni ističu je da koga Guja, Milanče i Čola brane i za njih traže veće zarade, taj se ne nada boljem, a to godine iza njih pokazuju. Njihovi pregovarački kapaciteti su limitirani i koriste isključivo zarad ličnih interesa. Razne besmislene izjave, hvalospevi na TV ekranima im služe isključivo da bi sebi obezbedili život kao u bajci,a za radnika ništa, osim praznih priča i obećanja koja datiraju od davne 2009. pa sve do danas.“ – dodaje Beronja.

„Radnicima je previše sindikalnih mahinacija preko glave. Stranka slobode i pravde nudi svim zaposlenim pravnu pomoć kao i tim ekonomista koje stavlja na raspolaganje za pregovore u sklapanju novog kolektivnog ugovora.
Od poslodavca zahtevamo da pre isteka kolektivnog ugovora, a već sa prvim sledećim regresom, poveća zarade i spreči odliv iskusnog kadra. Čelik se znanjem pravi! Srpski čelik je ponos industrije Srbije!“ – zaključio je Beronja.

3 comments
0

Slične vesti

3 comments

Plavi + 29.12.2021 - 10:50

Bravo za N.Beronju! Podržavam obe parole: „Čelik se znanjem pravi!“ i „Srpski čelik je ponos industrije Srbije“. Sva 3 sindikta postoje samo kao fikcija, a istureni šefovi ne mogu, jer ne znaju, da pomognu svojim članovima. Oni su još u vremenu D.Matkovića, jer im je on svojim delovanjem pomagao da budu „veliki“ u narodu. Vremena i gazde su se promenili, tako da oni ništa ne mogu da urade za radnike. Smatram da je ponuda za pomoć u budućim pregovorima o kolektivnom ugovoru, prava stvar i da je potrebna!

Reply
Aca 31.12.2021 - 09:59

Svaka čast,sve što je rekao covek u pravu je. Bravo

Reply
Igor 07.02.2022 - 22:09

Ovi likovi igraju igru još od Miloševića i ranije poneki. Vi sad (SSP) imate „svoj“ sindikat. Preuzmite im članstvo. Ili je ovo početak još jedne predizborne kampanje?

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!