Home InfoSport 18. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“

18. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“

Redakcija

Posle prošlogodišnje pauze, izazvane virusom Covid-19, strelci iz osam domaćih klubova okupili su se na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Želibor Mladenović Žele“, koji je održan juče na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Na 18. turniru, u znak sećanja na trofejnog strelca Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“, serijskom vazdušnom puškom, pojedinačno i ekipno takmičili su se pioniri i pionirke, a u opštoj kategoriji juniori, juniorke, seniori i seniorke. Skoro 100 strelaca je učestvovalo.

U kategoriji pionira pobedio je Nikola Manojlović iz Streljačke družine „Smederevo“ sa 175 krugova. Srebrnu medalju osvojio Mateja Popović iz SD „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 171 krugom, a bronzanu Uroš Todorović iz SD „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca sa 168 krugova. Takmičilo se 36 pionira. U kategoriji pionirki prva dva mesta osvojile su strelkinje „Jasenice“, Emilija Marinković sa 181 krugom i Srna Aranđelović sa 175 krugova. Bronzanu medalju osvojila je naša Kristina Radojičić sa 160 krugova. Ekipno kod pionira pobedila je „Jasenica I“ sa 497 krugova, „Stanoje Glavaš“ je bio drugi sa 495 krugova, a treće „Smederevo I“ sa 488 krugova. Ukupno je bilo pet ekipa iz ova tri kluba. Za „Smederevo I“ su pored Nikole Manojlovića nastupili još Miloš Radmilović (159 krugova) i Lazar Mladenović (154 kruga). Ekipno kod pionirki nadmetanje je bilo između „Jasenice i „Smedereva“. Trijumfovala je „Jasenica I” sa 514 krugova, njihova druga ekipa je imala 450 krugova, a „Smederevo I“ 435 krugova. U sastavu naše ekipe sa Kristinom Radojičić još su nastupile Dunja Ivanović (148 krugova) i Milica Miljković (127 krugova).

U opštoj kategoriji takmičili su svi stariji od petnaest godina. Pobedio je Darko Viner iz Streljačke družine „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 376 krugova. Srebrnu medalju osvojio je Novica Petrović iz SK „Heroj Srba“ iz Smedereva sa 372 kruga, a bronzanu Goran Prokić iz „Jasenice“ sa 368 krugova. Ukupno 43 takmičara. Ekipno trijumfovala je „Heroj Srba“ sa 1088 krugova, drugo je „Stražilovo“ sa 1081 krugom, a treća Streljačka družina „Bečkerek 1825“ iz Zrenjanina sa 1050 krugova. Ukupno 11 ekipa.

Diplome, medalje i pehare uručivao je Predrag Mladenović, sin pok. Želeta, a na otvaranju turnira, na Želetov lik i delo podsetio je njegov klupski drug Novica Petrović.
Pored strelaca iz Smedereva, Smederevske Palanke, Glibovca i Zrenjanina, takmičili su se još i strelci iz Aranđelovca i Pančeva, kao i ekipe Samostalnog sindikata HBIS i Ribolovci, koje su tradicionalni učesnici Smederevske lige ustreljaštvu.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!