Home Info Sergej Bubka u Smederevu

Sergej Bubka u Smederevu

by redakcija

Sergej Bubka ponovo među Srbima. Ovoga puta u Smederevu. Vest koju smo saznali iz izvora u ovom gradu, potvrdio nam je Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

– Sergej Bubka, potpredsednik Svetske asocijacije atletskih federacija, dolazi u ovaj grad u ponedeljak da bi stavio kamen temeljac za specijalizovani atletski stadion – rekao je prvi operativac srpske Kuće atletike.

„Žurnal“ je već pisao o ovom jedinstvenom mestu za kraljičine dvore – u okviru čuvene tvrđave koju je 1428. podigao despot Đurać Branković. Jedna je od najvećih građevina takve vrste u Evropi (14,5 hektara računajući i bedeme).

– Dugujemo zahvalnost Zavodu za zaštitu spomenika Srbije, koji je dao dozvolu. Morali smo, istina, da poštujući istorijski značaj mesta, idemo na opciju sa montažnodemontažnim tribinama. Moći će da se stave po potrebi, ali odmah uklone.

Neće biti velikih međunarodnih takmičenja, ali nacionalna i regionalna neće izostati.

– Najvažnije od svega je to što ćemo posle Sremske Mitrovice dobiti još jedan izuzetan objekat pre svega za trening atletike – 24 časa dnevno 365 dana godišnje. Takvi objekti nam nedostaju, uz, naravno, atletsku dvoranu. Imamo potrebe i za izlivanjem atletskih staza tamo gde je fudbal domaćin, ali su nam ove u prvom planu. Ispunjavaće sve standarde IAAF.

Izvor: Sportski žurnal

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!