Home InfoEkologija Semafor zagađenja će uskoro ponovo proraditi

Semafor zagađenja će uskoro ponovo proraditi

by redakcija1

Semafor zagađenja u centru Smedereva već izvesno vreme ne radi. U pitanju je tehnički problem u vezi sa opremom, kažu, za SDCafe.rs predstavnici inicijative “Crveni bedževi” koja je pre dve godine i obezbedila postavljanje istog.

Problemi su otklonjeni i u narednih nekoliko dana će semafor opet raditi. Ovakvi tehnički problemi povremeno su se dešavali i ranije i tim iz Bedževa je uspešno otkanjao poteškoće. 

Kao što je poznato, semafor su kupili građani kroz kampanju prikupljanja zajedničkog novca, a tehnički i operativno sprovela inicijativa Crveni bedževi.

LED ekran sa informacijama, njegovo održavanje i rad nije nikada preuzela Gradska uprava Smedereva, već građanska inicijativa Crveni bedževi već više od dve godine svojim resursima održava sistem informisanja građana o kvalitetu vezduha preko ovog ekrana. 

Građani koji su se obraćali Crvenim bedževima putem društvenih mreža dobili su iste ove informacije i imali razumevanja za njih.

Semafor će normalno nastaviti sa radom, kao i do sada, i ostaće za sada jedini javni informator prolaznicima o tome kakav vazduh trenutno udišu – poručuju za SDCafe.rs “Crveni bedževi”. 

Ta inicijativa je, podećamo, najpre prikupljala potpise građana kako bi time sknenula pažnju gradskoj vlasti na potrebu da Smederevo dobije ovakav semafor.

Međutim, ni nakon što je predato skoro pet hiljada potpisa, iz Gradske uprave i dalje nije bilo razumevanja.

U takvoj situaciji, “Bedževi” su pozvali građane na prikupljanje novca za nabavku semafora. Akcija je uspela pa je sredinom 2021. semafor i postavljen.

Građani prikupili više od dve trećine potrebnih sredstava za semafor zagađenja

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!