Home InfoDruštvo Sedam neobičnih zanimanja sa veoma dobrom zaradom

Sedam neobičnih zanimanja sa veoma dobrom zaradom

by redakcija

U današnje vreme kada svi žele da postanu vlasnici, direktori, menadžeri, postoje i druga brojna neobična zanimanja koja vam za kratko vreme mogu doneti brzu zaradu. Neka od njih su: tester za dezodorans, kuvar u australijskoj podmornici, lovac na bisere u Australiji, etički haker, dizajner tobogana, lovac na loptice za golf.

1. Tester dezodoransa
Ako želite da proverite da li dezodorans deluje dobićete 40 evra. Ali vaš zadatak nije tako lak kao što izgleda, pošto morate korisnika da omirišete ispod pazuha da bi osetili da li dezodorans deluje. Zato ovim poslom moraju da se bave ljudi kojma je čulo mirisa jako osetljivo i koji nemaju strah od osoba koje se znoje.
 
2. Kuvar u australijskoj podmornici
Zadatak je da plovite svetskim morima i da od sastojaka iz konzervi na skučenom prostoru pripremite jelo za vaše saputnike. Zarada je oko 140.000 evra godišnje. Početna plata je 43.000 evra, ali se povećava kroz različite bonuse, pri čemu samo za prihvatanje posla sleduje nagrada od 36.500 evra. Poželjno je da pored toga što znate da kuvate, ne patite od morske bolesti i skučenog prostora.
 
3. Lovac na bisere u Australiji
Ovaj idealan posao može da donese i do 1.000 evra dnevno. Posao je da ronite u okeanu i tragate za dragocenim biserima. Bitno je da ste u dobroj fizičkoj kondiciji i da imate oštro oko.
 
4. Haker
Vaša obaveza je da provalite u kompjuterski sistem firme kako bi nadležnima ukazali na eventualne nedostatke kada je u pitanju bezbednost podataka. Baveći se ovim poslom možete da zaradite između 50 i 90.000 evra godišnje.
 
5. Dizajner tobogana
Na vama je da osmislite vrtešku koja ljubiteljima ove vrste zabave nudi neverovatan događaj. Ovaj zahtevan posao može da donese mesečnu platu od tri do pet hiljada evra. Uslov je završen Mašinski fakultet i bujna mašta.
 
6. Lovac na loptice za golf
Verovali ili ne, ali da bi ste radili ovaj posao morate da završite kurs ronjenja, što je neophodan uslov da bi vas zaposlili. Vaš zadatak je da tražite loptice za golf koje su upale u jezero ili ribnjak na terenu za golf. Svaka pronađena loptica košta od 25 centi do 1,40 evra, što znači da za 80.000 loptica godišnje možete zaraditi do 80.000 evra i više.
 
7. Konobar za vino
Poznavaocu vina ovaj posao može doneti zaradu do 117.000 evra godišnje. Zaduženje je stavljanje odgovarajućeg vina za određeno jelo i probavanje vina. Potrebna je završena akademija, višegodišnje iskustvo i položeni ispit za somelijea.

Izvor: 24 sata

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!